Към края на септември видяхме първите снимки от „Trance” на Дани Бойл, но макар и да ставаха като за първи (и не съвсем официален) поглед, те все пак бяха от снимачната площадка и, освен режисьора, видяхме само поразкървавения Джеймс Макавой. Сега, благодарение на USA Today и Empire, виждаме и другите двама главни герои – Розарио Доусън и Венсан Касел.

Венсан Касел

Венсан Касел

Розарио Доусън

Розарио Доусън

Джеймс Макавой

Джеймс Макавой

Дани Бойл

Всъщност кой точно е най-главният от тримата все още не е ясно – според най-последната информация това не е измамният търговец на произведения на изкуството Джеймс Макавой, нито пък партньорът му и изпечен престъпник Венсан Касел, а по-скоро хипно-терапевтката Розарио Доусън, нищо че нейната героиня се появява сравнително късно във филма. Честно казано, нас никак не ни вълнува кой точно е по-по-най-главен, особено с този синопсис:

Саймън (Джеймс Макавой), който е служител в аукционна къща за изобразително изкуство, планира дързък обир на шедьовър на Гоя, заедно с престъпна група, ръководена от опасния Франк (Венсан Касел). Когато Саймън прецаква партньорите си по време на обира, Франк отвръща с насилие и в резултат Саймън изпада в безсъзнание.

След като се събужда, той настоява, че в следствие на травмата е загубил всякакъв спомен за откраднатата картина и мястото, където я е скрил. Франк не успява да измъкне местонахождението от упорития Саймън и е принуден да сключи сделка с чаровна хипно-тераветка (Розарио Доусън), която да разкрие информацията.

Но навлизането в обърканата психика на Саймън означава размиване на границата между действителност и внушение, а междувременно залозите се покачват по-бързо и опасно, отколкото някой е очаквал.

Самият режисьор държи да знаете, че „Trance” не е обикновен „хайст” филм:

„Така започва, но после взима идеята за откраднатата картина и се превръща в нещо по-стегнато и по-психологично, с обрати и изненади. Исках да направя един обновен „ноар”, осъвременен откъм емоции. За първи път поставям жена в сърцето на филма.”

Trance” е режисиран от Дани Бойл, по сценарий на Джон Ходж („Shallow Grave”, „Trainspotting”), и е вдъхновен от едноименен ТВ филм от 2001. В главните роли ще видим Розарио Доусън, Джеймс Макавой и Венсан Касел.

Според последните слухове британската премиера на филма е 27 март 2013, но тази информация не е официално потвърдена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. … още един син поглед, притежаван от доста добър актьор!
    Имам вяра в Дани Бойл, колкото и необещаващо да звучи филма по описание…

  2. Да … при всеки друг режисьор тази история щеше да звучи ужасно … и аз мисля, че ще направи повече от гледаем филм 🙂
    …а Макавой е наистина добър … особено като козел в Нарниа ххихих 🙂 🙂 🙂