Един от големите ни любимци в актьорската професия определено е страхотния Майкъл Кийтън. За много хора той е любимият Батман, отскоро е част и от Марвел вселената, но всъщност много по-важното е, че той е прекрасен актьор, когато става дума за по-нискобюджетни проекти, пък и просто е удоволствие човек да го слуша как говори, когато си промотира различните филми.

За новото си начинание Кийтън ще заставане на режисьорския стол, което много актьори правят рано или късно в кариерите си. В неговият случай това ще е втори опит – през 2008 г. той режисира „The Merry Gentlemen”, който не успя да разпали ентусиазъм нито у публиката, нито у критиците, но не може да бъде наречен и провал. Просто посредствена, средняшка история за наемен убиец.

Този път Кийтън ще режисира „Knox Goes Away” – филм за… наемен убиец. Признаваме си, че се учудваме от тази информация, заради повторението на темите от  сравнително неуспешния „The Merry Gentlemen”. Явно обаче той се кефи да играе такива морално оплетени герои, а и веднага признаваме, че това са точно персонажите, в които и ние най-много обичаме да го гледаме.

Завръзката в „Knox Goes Away” се върти около това, че въпросният наемен убиец страда от бързо развиваща се форма на деменция. Представена му е възможността да се реваншира за греховете си в миналото като спаси живота на отчуждения си син, но за да го направи, той трябва да се надпреварва както с полицията, така и със собствения си влошаващ се ум. Сценарият е написан от Грегъри Поарие, работил по „Rosewood“ и „National Treasure: Book of Secrets” – с една дума, възможностите и тук са „50/50“.

Признаваме си, че имаме някои въпросителни за този проект, но в крайна сметка ужасно много харесваме Майкъл Кийтън и вероятно бихме го гледали във всякакво появяване, особено пък такова, за което толкова му пука, че избира да режисира сам.

Knox Goes Away” няма обявена дата за старт на продукцията, но ще бъде част от пазарната секция на фестивала в Кан, където ще си търси инвеститори.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *