Принципно, колкото повече реклами видим на някой филм, толкова по-голям е шансът да научим нещо, което не искаме, и съответно да си развалим цялостното усещане, когато най-накрая го изгледаме. Но в случая с кретенската фентъзи/хорър/комедия/мистерия „John Dies at the End” на Дон Коскарели („Bubba Ho-Tep”), имаме чувството, че дори и да изгледаме целия филм предварително, пак не бихме могли да си го развалим. Не звучи много смислено, но смятаме, че разбирате какво искаме да кажем. Пък и какво повече можем да си издадем от края, в който, както ни уверява заглавието, Джон умира?

Имайки всичко това предвид, с удоволствие се отдаваме на най-новия нецензуриран трейлър на филма, пълен с кървища, цици и един куп „weird” неща. Много от кадрите сме ги виждали в предните реклами, но има и доволно количество нови. Вижте.

Истината е, че тук не очакваме някакъв шедьовър в стил ранните филми на Кроненбърг, на които супер много неща (от този, а и от по-ранните трейлъри) напомнят, даже напротив. Това, което очакваме, е класически „култов” филм в смисъла, в който се употребяваше това понятие, преди да бъде обезличено от съвременната масовата употреба на думата.

Наркотик, който обещава „извънтелесно преживяване”. На улицата го наричат „Соев сос” и тези, които го използват, се отнасят извън времето и пространството. Но някои се завръщат и вече не са хора. Изведнъж сме изправени пред безшумно извънземно нашествие и човечеството има нужда от герой. Вместо това получаваме Джон и Дейвид, двама прекъснали колежани, които едва се задържат на работа. Могат ли тези двамата да спрат приближаващия ужас и да спасят човечеството? Не. Не могат.

Режисьор на „John Dies At The End” (между другото, супер яко заглавие) е Дон Коскарели, а в ролите ще видим Пол Джамати, Кланси Браун, Чейс Уилямсън, Роб Мейс, Глин Търман, Дъг Джоунс и др.

Филмът е „on demand” от 27 декември, а официалната му премиера е 25 януари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Филмът е много готин! Представата от трейлърите и добрите очаквания, споделени в статиите се оправдават (:

  2. Точно това е, което изглежда от трейлъра, включително и cheesiness-а за съжаление. Напомня ми на Cabin In The Woods, защото като него е дървен филм, но и забавна черна комедия с препратки към Лъвкрафт. Пол Джамати и Кланси Браун имаха твърде малки роли.

    А Дон Коскарели е пич, защото обича да се захваща с шантави истории. Буба Хо Теп си остава най-якият му филм.