„In some instances death may occur”. Как да не ти хареса трейлър с подобен таглайн? Не е нещо супер вълнуващо, но първият ни поглед към „Side Effects” на Стивън Содърбърг обещава приятен трилър, с качествени изпълнения и може би дори малко дълбочина и послание за фармацевтичната индустрия.

По принцип предпочитаме да гледаме трейлърите без да знаем каквото и да е за филма (ако това въобще е възможно), но в случая смятаме, че по-удачно е да започнем с едно кратко представяне на сюжета: Руни Мара играе Емили, която разчита на лекарства, предписани от нейния психиатър (Джуд Лоу), за да се справи с притесненията си около излизането на съпруга й (Чанинг Тейтъм) от затвора. Страничните ефекти обаче са… меко казано, неподозирани.

http://www.youtube.com/watch?v=cEQDMFveSbQ

Е, няма да е „Първичен инстинкт”, но отдавна не сме гледали качествен трилър от подобен тип. Напомня малко и на „Високо напрежение” (както и на доста други заглавия, разбира се), но без съмнение по-реалистичен и надяваме се, доста по-добър. Но първоначалната ни асоциация – смятаме, напълно разбираемо – е „Заразяване”, примесен с малко „Трафик”, което, лично за нас, означава завръщане на Содърбърг към това, което умее най-добре, след като се поизложи с „Професия: Стриптийзьор”. Наистина не беше пълната излагация, от която се притеснявахме, но още преди да сме гледали „Side Effects”, вече знаем, че ще ни допадне много, много повече.

Режисьор на „Side Effects” е Стивън Содърбърг, а сценарият е на Скот З. Бърнс. Участват Руни Мара, Чанинг Тейтъм, Джуд Лоу, Катрин Зита-Джоунс, Ванеса Шоу и други.

Премиерата е 8 февруари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments