Току-що осъзнахме, че до премиерата на чакания от години „Lincoln” на Стивън Спилбърг остават само малко повече от два месеца, а единственото истинско нещо, което сме виждали от него, е официалният кадър на Даниел Дей-Луис като Линкълн, който ви представихме преди две седмици. Разбира се, и тогава отбелязахме факта с приближаващата премиерна дата и надеждите ни за трейлър, но като че ли не осмислихме съвсем положението.

Но както и да е, всичко това няма особено значение, пък и вече имаме някакво раздвижване под формата на първи официален плакат, който, сигурни сме, ще сложи началото на масирано (макар и не тип блокбастърско) присъствие.

Първи постер на „Lincoln”

Предвид тематиката на филма, единственото, което можем да кажем за този плакат е „ел класико”. А Даниел Дей-Луис е – нито повече, нито по-малко – самият Линкълн. На този човек трябва да му дадат и „Оскар” за най-добро плакатно изпълнение. С нетърпение чакаме да го видим и в действие. В очакване сме и на трейлъра, в който, слагаме бас, ще има и нечовешки кадри и класически Джон Уилямс.

Линкълн” e екранизация по бестселъра на носителката на „Пулицър” Дорис Кърнс Гудуин „Team of Rivals”, сценарият е дело на Тони Къшнър (носител на „Пулицър” и „Тони” и номиниран за „Оскар”). Продуценти ще са Катлийн Кенеди и Стивън Спилбърг, който е и режисьор.

В ролите ще видим Даниел Дей-Луис, Томи Лий Джоунс, Джаред Харис, Джоузеф Гордън-Левит, Сали Фийлд, Джаки Ърл Хейли, Лий Пейс, Джон Хоукс, Хал Холбрук, Дейвид Стратеърн, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Брус МакГил, Джоузеф Крос и др.

Премиерата е 9 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Спилбърг е ужасно зле в историческите си филми.
    Има навика да пренаписва и изкривява историята, така че да му изнася на сценария. Амнистад е „върхово“ постижение, но и другите му исторически епоси не му отстъпват.

  2. То това, на което всички викат „История“, не отговаря на действителната история, какво остава за някой филм. И лично мен хич не ме интересува дали един филм е „исторически акуратен“, ако е добре направен и ангажиращ, а от чичко Спилбърг рядко се намират по-добри.

  3. Спилбърг е егоманиакална поп кифла, не го харесвам. Филмът ще изглежда добре, всичко ще си е на мястото, и в крайна сметка, ще е едно патриотарско клише. Дно греша, ама едва ли. 🙂