Наложи се доста да почакаме – горе-долу от края на 2010, когато за първи път стана ясно кой ще замести Лиъм Нийсън, но най-накрая получихме и първия съвсем официален поглед към Даниел Дей-Луис като Линкълн в едноименния филм на Стивън Спилбърг. След няколко не особено качествени „задкулисни” снимки, сега най-накрая виждаме нещо официално (чрез EW) и имайки предвид, че премиерата на филма е този ноември, не смятаме, че е нагло да се надяваме и на трейлър в най-скоро време. Междувременно вижте как ще изглежда носителят на тазгодишния „Оскар” за главна мъжка роля.

Даниел Дей-Луис като Линкълн

Наистина кадърът е толкова типичен, че направо можете да сечете монети по него, но ако трябва да сме честни, точно това искаме от първи поглед към Даниел Дей-Луис в ролята на Линкълн. Освен това, президентът очевидно е на театър, което веднага ни подсети за старата шега – кой знае в кой филм сме я чули – „Как беше пиесата, госпожо Линкълн?”

Не смятаме, че е неразумно от наша страна да разчитаме, че „Lincoln” ще е супер як филм и напълно ще оправдае надеждите ни – когато става дума за Стивън Спилбърг и Даниел Дей-Луис кошницата просто няма как да е прекалено голяма. Между другото, много ни харесва как всички подчертават, че това е първият път, когато режисьорът и актьорът работят заедно – наистина е доста очаквано събитие!

Ето какво казва самият режисьор за легендарния си герой:

„Линкълн е имал много, много сложен и същевременно изключително ясен вътрешен живот. Той е обмислял всичко. Обсъждал е всичко. Разглеждал е и двете страни на всеки проблем. И е взимал решения много внимателно. Всъщност опонентите и враговете му често са го критикували, че взимал решения невъзможно бавно.” А на вечните въпроси наистина ли Дей-Луис е толкова вглъбен (чети: луд) в работата си и действително е в образ чак до края на снимките, Спилбърг определено отрича: „Даниъл винаги осъзнаваше съвременната обстановка.”

Линкълн” e екранизация по бестселъра на носителката на „Пулицър” Дорис Кърнс Гудуин „Team of Rivals”, сценарият е дело на Тони Къшнър (носител на „Пулицър” и „Тони” и номиниран за „Оскар”). Продуценти ще са Катлийн Кенеди и Стивън Спилбърг, който е и режисьор.

В ролите ще видим Даниел Дей-Луис, Томи Лий Джоунс, Джаред Харис, Джоузеф Гордън-Левит, Сали Фийлд, Джаки Ърл Хейли, Лий Пейс, Джон Хоукс, Хал Холбрук, Дейвид Стратеърн, Джеймс Спейдър, Тим Блейк Нелсън, Брус МакГил, Джоузеф Крос и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Без думи просто! Само от този pic вече съм сигурен, че Оскарите за мъжките роли в „The master“ вече са сериозно застрашени от другия мастодонт в актьорството, също минал вече през MASTER class-а на П.Т.А – the great Daniel Day fuckin’ Lewis!!!! 😀