Истинско престъпление е, че Марк Романек („One Hour Photo“) не е режисирал филм от повече от десет години – последният му кредит е чудесният „Never Let Me Go” от 2010 г. През това време той не е стоял без работа, като наред с редица реклами и клипове (за Jay-Z, Джъстин Тимбърлейк, Бионсе и Thirty Seconds to Mars) режисира и епизоди от „Locke & Key”, „The Whispers“, „Vinyl” и „Tales from the Loop“, но така и не успя да реализира пълнометражен проект.

Преди няколко дни обаче получихме новина, която ни дава надежда, че Романек най-накрая ще се завърне на големия екран. Deadline съобщават, че той ще режисира хоръра „Mother Land“ за Lionsgate, като с продукцията се нагърбват 21 Laps в лицето на Шон Леви и Дан Коен. Сценаристи на филма ще бъдат Кевин Коглин и Райън Грасби, а в центъра на историята е семейство, което в продължение на години е преследвано от зъл дух. Тяхната безопасност e поставена под въпрос, когато едно от децата започва да се съмнява дали злото е истинско.

Прекрасно! Сюжетът очаквано звучи малко неясно, но сме сигурни, че не става дума за някой праволинеен „jump scare” хорър – Марк Романек е режисьор, който не би се ангажирал, ако сценарият не предлага качествена и дълбока история с интересни и пълнокръвни герои. Президентът на продукциите в Lionsgate Motion Picture Group Ерин Уестърман загатва за същото:

Присъствието на Марк Романек в този проект казва всичко, което ви е необходимо да знаете за качествата на изходния материал и в каква посока искаме да го реализираме тонално и артистично.

Доста проекти, с които се свързваше името на Марк Романек през последните години, така и не се реализираха – „Изгубеният символ”, „Пепеляшка“, „Boston Strangler” и „The Overlook Hotel” – и е крайно време един от тях да стигне до екран. Стискаме палци и на краката това да е „Mother Land“. Ще ви държим в течение за всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *