Въпреки забавянето на работата по неговия авторски мюзикъл „Frank Or Francis”, Чарли Кауфман не стои без работа. Заел се е с екранизацията на тийнейджърския роман „The Knife Of Letting Go” за Lionsgate, работи по поредица за НВО с Катрийн Кийнър, а и ще се включи в една много интересна идея.

Starburns Industries ще помогнат на „Anomalisa” да види бял свят. Филмът ще бъде „стоп-моушън” анимация по сценарий на Кауфман. Съучастници са му Дан Хармън, създател и екс-ръководител на екипа на култовия ситком „Community”, заедно с Дино Стаматополус, който участва като второстепенен персонаж и консултиращ продуцент в сериала и е по-известен с анимациите „Moral Orel” и „Mary Shelley’s Frankenhole”. Дюк Джонсън, режисьор на „Abed’s Uncontrollable Christmas”, който работи често със Стаматополус, ще режисира 40-минутния филм.

Вижте споделеното от екипа на „Anomalisa” за желанието им да се изтръгнат от финансовата примка на установените правила в индустрията.

Най-хубавото е, че всеки може да се включи в проекта – нужни са само 200 000 долара. Колкото по-бързо и колкото по-голяма база почитатели се събере – толкова по-лесно ще бъде на екипа да реализира „Anomalisa”. За спонсорите, в зависимост от размера на предоставената сума, са предвидени бонуси – от позиция „изпълнителен продуцент” във финалните надписи до благодарност в Twitter, вариантите по между им са много!

А що се отнася до сюжета, основното изречение, с което се описва той, може да бъде отнесено до която и да е от Кауфмановите истории –

„един мъж е осакатен от досадното еднообразие на собствения му живот”.

Филмът проследява един известен популяризатор на идеи за супер-мотивация, който пътува из страната (разбирай Щатите – те единствени имат нужда нон-стоп да бъдат мотивирани, такова явление в Европа и другите континенти просто няма!) и променя живота на много хора. Но преобразявайки другите, неговият живот става все по-кух и безсмислен. В сивото, монотонно съществуване хората буквално изглеждат и звучат по абсолютно еднакъв начин. Неочаквано, срещата с едно момиче го изпълва с толкова различна жизнена сила, че той се чувства готов да изостави всичко и всички, включително семейството си, и да избяга с нея в търсене на по-добър живот…

So Kaufman indeed! Може да е ясно като бял ден, но сме длъжни да кажем, че ще следим И този проект на един от най-уважаваните от нас съвременни творци. Освен това е и анимация – иска ли питане колко чифта палци стискаме за късмет?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *