Чарли Кауфман

Не сме очаквали на „Frank or Francis” да му е лесно – като че ли няма проект на Чарли Кауфман, който да няма някакви проблеми, а точно този е не просто откачена идея (все пак неговите са си такива по принцип, затова толкова го обичаме), но и мюзикъл, който осмива Холивуд, интернет и „обществото, културата, човешката природа (и раса) и човешкото поведение”.

За съжаление, всичко това означава, че в момента „Frank or Francis” отново няма финансова подкрепа и въпреки че беше съвсем готов за игра – с участието на звезди като Стив Карел, Джак Блек, Кевин Клайн, Катрин Кийнър, Елизабет Банкс, а според някои източници и Никълъс Кейдж и Кейт Уинслет – сега отново се налага да седне на скамейката и да пие една студена вода.

Бързаме да ви успокоим, че въпреки първоначалните слухове и опасения, проектът не е окончателно спрян, а просто отложен. Което не е кой знае какво, но все пак е по-добре от алтернативата – преди няколко месеца Кевин Клайн намекна, че докато не се включат камерите нищо не е сигурно:

„Трудно ми е да кажа нещо, защото постоянно местят началната дата. Не съм говорил с Чарли Кауфман от 4-5 месеца и чакам начална дата, преди да взема филма на сериозно”.

А тази седмица Елизабет Банкс ни стресна с изказването:

„Не го снимахме. Бяхме готови, но както често става, всичко се разпадна в последната минута.” За щастие, малко по-късно актрисата добави: „Много искам да работя с Чарли Кауфман, готова съм на всичко. Наистина се надявам да се получи”.

Ние също не губим надежда.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *