Само преди няколко дни видяхме първите снимки на Том Круз като Джак Рийчър в едноименния филм на Кристофър МакКуори (който е екранизация на романа на Лий Чайлд „One Shot”), а сега е ред и на първия тийзър трейлър. За съжаление, той пристига от братска Русия, което ще рече, че е с руско аудио. На мнение сме обаче, че лесно ще разберете за какво става въпрос – в него нито се говори много, нито пък е нещо чак толкова сложно – дори и да не сте на ти с този език.

Гледайки тийзъра ни е трудно да приемем, че не става въпрос за нов филм от поредицата „Невъзможна мисия”. Знаем, че това не е нещо „есктраординарно” и доста хора ще се чувстват по същия начин, но ни се струва, че една такава реакция е малко очевидна и повърхностна и затова леко се дразним на себе си. Надяваме се обаче това ни усещане да е само при този тийзър и то да изчезне при следващия пълен трейлър, който очакваме в най-скоро време.

Що се касае до това, че Том Круз физически няма нищо общо с образа, описан от Чайлд, лично ние нямаме абсолютно никакви проблеми. Това няма да е първият път, в който ставаме свидетели на подобно нещо – Мат Деймън също не е едно към едно с Борн такъв, какъвто е в книгите, така че…

Снайперист, скрит в многоетажен паркинг, стреля по тълпата на площад в малко градче в Индиана. Шест изстрела. Пет жертви. Убиецът, сякаш нарочно, оставя ясни следи и полицията бързо го залавя. Нарича се Джеймс Бар. Единственото, което той казва след арестуването си, е: “Доведете ми Джак Рийчър.”

В същото време бившият военен полицай Джак Рийчър обикаля плажовете и баровете на Маями в компанията на скандинавска танцьорка. Докато превърта телевизионните канали в хотелската й стая, той попада на репортаж за убийствата в Индиана и чува името Джеймс Бар. С този човек отдавна го свързва една тайна – тайна за потулено зловещо престъпление. Рийчър веднага тръгва за Индиана.

Сценарист и режисьор на „Jack Reacher” е Кристофър МакКуори („Обичайните заподозрени”, „The Way of the Gun”), а в ролите са Том Круз, Вернер Херцог, Ричард Дженкинс, Розамунд Пайк, Робърт Дювал и др.

Премиерата на филма е 21 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. На мен пък не ми изглежда добре-прилича ми на веднъж вече гледано,да не кажа ядено :))