EW и Empire представиха първите официални снимки на Том Круз като Джак Рийчър в подготвяната от Кристофър МакКуори екранизация на романа „One Shot” на Лий Чайлд, която наскоро беше преименувана на „Jack Reacher”.

Снимките, както абсолютно всички се надпреварват да споделят, биха могли да са от който и да е филм на Том Круз и общо взето са олицетворение на всичко, от което се оплакваха феновете на Чайлд и на Рийчър в частност.

На нас ни се струва обаче, че е твърде рано да съдим и смятаме да изчакаме поне трейлъра, преди да си съставяме мнение за това кой как изглежда и дали се справя с ролята. Но общо взето, като фенове на Круз, вярваме, че той както винаги ще се справи на висота и в крайна сметка в образа ще имаме по-малко „Круз” и повече „Рийчър”, пък бил той и физически различен от описанията в романите.

Том Круз като Джак Рийчър

Том Круз като Джак Рийчър

Обнадеждаващо е, че филмът вече е имал тестови скрийнинги и реакциите (поне от това, което чуваме) са доста добри. Известно доказателство за това е, че от “Paramount” не са му изпраскали една премиерна дата през февруари или март, каквато би била нормална за един средняшки криминален трилър, а през декември, когато по традиция са едни от най-силните заглавия.

Снайперист, скрит в многоетажен паркинг, стреля по тълпата на площад в малко градче в Индиана. Шест изстрела. Пет жертви. Убиецът, сякаш нарочно, оставя ясни следи и полицията бързо го залавя. Нарича се Джеймс Бар. Единственото, което той казва след арестуването си, е: “Доведете ми Джак Рийчър.”

В същото време бившият военен полицай Джак Рийчър обикаля плажовете и баровете на Маями в компанията на скандинавска танцьорка. Докато превърта телевизионните канали в хотелската й стая, той попада на репортаж за убийствата в Индиана и чува името Джеймс Бар. С този човек отдавна го свързва една тайна – тайна за потулено зловещо престъпление. Рийчър веднага тръгва за Индиана.

Сценарист и режисьор на „Jack Reacher” е Кристофър МакКуори („Обичайните заподозрени”, „The Way of the Gun”), а в ролите са Том Круз, Вернер Херцог, Ричард Дженкинс, Розамунд Пайк, Робърт Дювал и др.
Премиерата на филма е 21 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. сигурно ще е добър , а за другият филм на Круз Oblivion 2013 нещо да кажете викат ,4е 6те е не6то невиждано до сега с оригинален сценарии 🙂

  2. Вижте го тоз рус КОЛОС, как ни гледа от високо. 1:1 с описанието на Лий Чайлд. 🙂 🙂 🙂
    Преди време четох, че Чайлд смятал Хю Джакман за подходящия актьор, който да изиграе неговия герой на голям екран. Чудно ми е какво ли е мнението му за избора на Круз?

  3. @radi
    Какво да кажем повече? Чакаме го с нетърпение.

    @Cinema Newswalker
    Някъде четох, че му е добро, но може просто да не иска да признае публично, че никак не се кефи. 🙂