След като режисьорския му дебют Falling беше приет доста добре, любимият ни Виго Мортенсен отново е на режисьорското столче, този път на типичен уестърн, чието действие се развива през XIX в. И докато уестърнът е особен жанр, който не се нрави на всеки, смятаме, че самият Мортенсен заслужава нашето внимание, но и че всеки жанр може да бъде използван да рамкира интересни истории.

Филмът се нарича The Dead Don’t Hurt и разказва историята на канадката Вивиен, която се влюбва в датския имигрант Холгер Олсън, който я убеждава да се преместят да живеят в Невада, където ще живеят независими. Когато обаче започва Гражданската война, мъжът решава да се включи във военните действия и оставя съпругата си да се защитава срещу корумпирания кмет и безмилостните му приятели.

В главната женска роля ще видим Вики Крийпс, която открихме с Невидима нишка (Phantom Thread ) и от тогава не спираме да искаме да гледаме – актриса, която явно има желание да прави само качествено кино, а не просто да се появява постоянно на екран, затова когато се спре на някоя роля, можем да разчитаме, че го е направила с причина.

Вижте трейлъра на The Dead Don’t Hurt сега:

Разбира се, този трейлър е твърде дълъг и показва прекалено голяма част от сюжетните линии, по които историята поема. Идеално се вижда атмосферата и чудесният дизайн на продукцията, които със сигурност ще привлекат феновете на жанра, но ни се струва, че и чисто човешката драма може да се е получила интересно, именно заради историческата рамка. Отзивите за The Dead Don’t Hurt след премиерата му на фестивала в Торонто миналата година са доста позитивни, така че със сигурност филма ще си струва гледането.  

The Dead Don’t Hurt е написан и режисиран от Виго Мортенсен. В главните роли са Вики Крийпс, Виго Мортенсен, Колин Морган, Соли МакЛод, Гарет Дилахънт, Рей Макинън, Люк Райли, Атлас Грийн и Дани Хюстън.

Премиерата е насрочена за 31 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *