Десетките са важен акцент в десетия ден на декември – така се оказа за всичкото Disney-войнство, които старателно са се подготвяли за Disney Investor Day 2020. Шефът на отделаMedia and Entertainment Distribution“ Карим Даниел обобщава, че се чакат нови 10 поредици на Marvel и още 10 сериала във Вселената на Star Wars. Подозираме, че това е част от епизода „Империята отвръща на удара“, който очаквахме и се появява буквално дни след като Warner Bros. обявиха, че ще „захранят“ НВО Max с пълнометражни готови филми, устремени към среща с публиката си – независимо от начина, независимо от пандемията!

В допълнение на „двете десетки“, Даниел обявява и 15 нови поредици и още 15 нови филма на Disney и Pixar, в които историите ще бъдат разказани чрез комбинация между игрално и анимационно кино. Кореспондентите на „The Hollywood Reporter“ свидетелстват как Disney са заявили, че искат всяка седмица да предоставят ново съдържание на своите абонати. Вероятно увереността им се подклажда допълнително от факта, че „The Mandalorian“ вече се утвърди като сериал в очите на публиката, сдоби се с няколко номинации за наградите „Еми“, а и вторият сезон също се представя доста успешно. В този смисъл една от нашите „любимки“ – Катлийн Кенеди е обявила подготовката на два spin-off-сериала на „The Mandalorian“ – „Ahsoka“ и „Rangers of the Old Republic“. И за двата ще се погрижат майсторите Дейв Филони и Джо Фавро – като сценаристи и изпълнителни продуценти. И ако за първия може да предположим каква ще е темата по заглавието, спекулациите около втория са, че историята ще се завърти около „Sector Rangers“ – междугалактическа полиция, създадена от Републиката преди „Clone Wars“.

Представена за първи път през 2008 година в „Star Wars: The Clone Wars“, Асока Тано е важен герой в анимационните поредици „Clone Wars“ и „Star Wars: Rebels“. Бивш падуан на Анакин Скайуокър, тя се превръща в могъщ джедай и е една от малкото останали в Галактиката по времето, когато я срещаме в „The Mandalorian“. В рисуваната си версия героинята е озвучавана от Ашли Екстайн, в сериала на Фавро нейната роля поема Розарио Доусън – и Кенеди потвърди, че актрисата ще се завърне в подготвяния spin-off, като уточнява, че действието ще се развива във вече познатия „времеви поток“ на „The Mandalorian“.

* * *

Катлийн Кенеди обяви кога да очакваме и следващ филм от „вселената“ на Star Wars – по Коледа 2023 година, заглавието му е „Star Wars: Rogue Squadron“, а негов режисьор ще бъде Пати Дженкинс. За първи път дама ще режисира филм от „Междузвездни войни“, а ако ви е интересно да разберете „защо“ – предлагаме ви да видите едно сантиментално и чаровно видео, представено от самата Дженкинс.

Тъй като Тайка Уайтити, за когото знаем, че готви филм от поредицата, още не е финализирал плановете за „Thor: Love and Thunder“ и е много вероятно, след като идеите на големите филмови студия бяха разбъркани тотално от метаморфозите на пандемичната реалност, следващият „голям“ Star Wars-филм да се окаже именно този, по който ще работи Пати Дженкинс.

Ето го и „учудването“ на лудия (и супер-любим на част от Операционния екип) Тайка Уайтити, което той подхвърли в Twitter:

Естествено, че се прави как е забравил и/или не е наясно, че е бил „цанен“ за Star Wars, а шефката на Lucasfilm твърди, че:

Подходът на Тайка ще бъде свеж, неочакван и… уникален – неговият огромен талант и чувството му за хумор ще поведат публиката на незабравимо пътешествие.

* * *

Кенеди е споделила още интересни детайли от близкото бъдеще, свързани със сериала, посветен на Оби-Уан Кеноби, в който – знаем – в главната роля ще се завърне Юън Макгрегър. Действието в своеобразния spin-off ще се развива 10 години след епизод III – „Отмъщението на ситите“ и освен това Хейдън Кристенсен ще появи отново, в ролята на Дарт Вейдър. И тъй като през април шефката Кенеди не била доволна от подготвените сценарии и безапелационно уволнила създателите им, в момента тази отговорност лежи върху плещите на Джоби Харълд („Army of the Dead“) – ще чакаме подробности, макар да знаем колко рядко се „отронва“ по някоя частичка информация…

* * *

Сред сериалите, които ще пълнят програмата на Disney+ в близко бъдеще, е и „Lando“, чиито главен герой ще бъде познатият ни контрабандист и добър „приятел“ на Хан Соло, Ландо Калризиан. Според думите на Катлийн Кенеди поредицата е в ранен етап на подготовка, а работата по нея е поверена на Джъстин Симиън („Dear White People“). Макар за момента да липсват подробности, може да се предположи, че компанията е по-логично да се „прицели“ в младостта на Доналд Глоувър (макар да не споменават името му, може да не са приключили преговорите с него, или си търсят нов актьор за ролята) и да позиционира времевия поток на бъдещия „Lando“ нейде около „Соло: История от Междузвездни войни“, за съществуването на който искаме да забравим.

lando_2020122

* * *

И още нещо, добавено в потока от информация от Катлийн Кенеди – ако помните, през април споменахме, че една от създателките на Netflix поредицата „Russian DollЛесли Хедлънд ще бъде сценарист и шоурънър на бъдещ нов „Star Wars“-сериал за Disney+. Вече е ясно, че ще се нарича „The Acolyte“, ще бъде „трилър-мистерия“, а времето, в което ще се развива действието, ще е „златният век“ на джедаите в ерата на Републиката – изчислено грубо от спецовете, това е около 200 години преди трилогията на Лукас с епизоди I, II и III. Тези детайли от информационния пъзел потвърждават споделеното до момента, че фокусът на тази поредица ще бъде върху главна героиня, ще бъдат включени бойни изкуства и действието наистина ще се развива в „различен край на вселената на Star Wars“, която до момента не познаваме.

star-wars-accolyte-20201212

* * *

Очаква се и „Star Wars: The Bad Batch“ – поредица, която проследява елитни, експериментални клонинги, представени за първи път в „The Clone Wars“, които търсят своя път в бързо променящата се галактика. Всеки от членовете на този специален „отряд“ притежава изключително качество – това ги прави супер-ефективни войници и наистина забележителна група. Анимационният сериал ще бъде представен ексклузивно по Disney+.

the-bad-batch-logo

Друга рисувана поредица ще бъде „Star Wars: Visions“ – реверанс към света на Междузвездни войни през очите на най-добрите създатели на аниме в света. Тази антология от късометражни филми ще представи десет фантастични истории от водещите японски студия – това обещание звучи предизвикателно и страхотно интригуващо.

visions_2020122

Компанията на Лукас продължава с опита да развиват нови истории, в които да съчетават анимация с визуални ефекти, и да експериментират. Lucasfilm Animation ще обединят усилия с Industrial Light & Magic, за да направят още едно приключение, което ще се излъчва по Disney+ – „A Droid Story“. В него ще има нов герой, напътстван от R2-D2 и C-3PO – каквото и да означава това обещание…

droid-2020122

Освен това в момента се работи по предподготвителния период на следващата част от приключенията на Индиана Джоунс – на Харисън Форд, пък и на останалите замесени, не им е дошъл умът в главата и заедно с Джеймс Манголд ще се опитат да вдъхнат нов живот на иконичния герой. Очаква се снимките да започнат в късната пролет на 2021 и филмът (евентуално) да е готов през юли 2022.

За ъпдейтите около „Willow“ се опитваме да ви информираме редовно – снимките започват през март и се очаква поредицата да дебютира по Disney+ през 2022.

* * *

Ако е нужно обобщение на тази безкрайна върволица от подробности – Disney ще се погрижат абонатите им да не скучаят, бъдещето е предначертано и в него са планирани мнооого часове пред малките екрани. Да видим кои от споменатите проекти наистина ще заслужават вниманието ни…

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *