Зомби инвазията продължава с пълни сили!

Извиняваме се за лекото закъснение и за това, че ви сервираме пищния трейлър на „The Walking Dead” с няколко дни закъснение (премиерата му беше през уикенда на ComicCon), но всячески се опитваме да балансираме между фенщината си и поне някакъв (кретащ като зомби) личен живот. Тъй че стига разтакаване – представяме ви едни жестоки 4 минути в компанията на Рик Граймс и дружината му:

Кратък анализ: това всъщност не само е нов, но е и първи трейлър към предстоящия трети сезон на „Живите мъртви” (макар че вече мернахме няколко нелоши кадъра), а от видяното няма как да не заключим, че всичко, което ни тревожеше около Губернатора, продължава все така да ни бърка в здравето. За сметка на това Мошоун го раздава подобаващо бясно и на този етап сме доволни от нея.

Друг неоспоримо чудесен аспект: прекрасно изглеждащият сетинг. Личи си, че обикновено трудният за изпипване (що се отнася до телевизията, където бюджетите винаги са далеч по-скромни), но наистина важен production value е на повече от задоволително ниво. Затворът и утопичният, но прояден отвътре град Уудбъри са всичко, което феновете на комикса биха искали да видят, така че в следващите 16 епизода ни очаква екшън, драма и натуралистичен zombie mayhem с истински кинематографични пропорции. Е, ще пропуснем мрънкането, че отново се набиват на очи няколко сериозни сюжетни разминавания с първоизточника… Като се замислим обаче, ни се струва, че сценарните решения може да се окажат повече от сносни и да засилят интригата. Ето и един нов постер:

The Walking Dead - постер

Ако октомври ви се струва далече и нетърпението вече ви яде като зомбифициран труп, съвсем не знаем какво да кажем, за да ви успокоим и да залъжем поне малко глада по настъпването на повсеместната „Z-та световна война”. Откакто се оказа, че премиерата е отложена за лято’2013, започнахме да гледаме доста скептично на проблематичния проект. Освен това наскоро изтече кофти новината, че Деймън Линделоф е привикан за пренаписването на последната 1/3 от сценария и че през есента ще се проведат няколкоседмични reshoots (бяхме в паника и не успяхме да отразим този грозен обрат, затова чак сега ви съобщаваме за него).

Спокойно обаче: тъпите метафизични глупости на Линделоф може и да скапаха един изпървом обещаващ сериал („Изгубени”) и един болезнено очакван prequel („Прометей”), но в крайна сметка мръсните му ръчички няма да докоснат „Z-та световна война”. Оказва се, че не той, а Дрю Годар (режисьор и съсценарист на сносния „Хижа в гората”) ще се нагърби с коригирането на сценария и това определено ни връща надеждите (източник).

World War Z” е режисиран от Марк Форстър и е с участието на Брад Пит (двамата са с толкова обтегнати отношения покрай снемането на екранизацията, че вече не си говорят – или поне така твърдят злите езици), а фабулата е вдъхновена от едноименния бестселър на Макс Брукс. Очакваме резултата с искрено любопитство, честна дума!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *