Това е новият дом на шериф Граймс и компания

След изключително успешните два сезона на „The Walking Dead” беше въпрос на време да ви съобщим какво се случва около предстоящите епизоди на хитовия зомби сериал. През последните две години имаше доста перипетии за екипа (основно: напускането на Франк Дарабонт), тонове фенщина, още повече екшън, драма и гор, но най-важното: „Живите мъртви“ се затвърди като едно от най-гледаните заглавия в историята на кабелната телевизия, което беше повече от достатъчно за продължаването на сериала, благословен от иначе противоречивите домакини AMC. Също доста важно: макар епизодите да си позволяваха бая сюжетни волности (в сравнение с комикса на Робърт Къркман), най-сетне фабулата успя да се разгърне и да доведе до най-емблематичните за франчайза елементи: появата на затвора и на загадъчния персонаж Michonne (чернокож антигерой от женски пол, размахващ катана – от тук насетне ще я наричаме Мишоун, докато някой не ни подскаже по-точно произношение); разбира се, архизлодеят, известен като Губернатора, също е в кюпа, но да караме по ред на номерата.

Първо, да припомним култовата и изненадваща поява на Мишоун в разбилия сума ти рейтинг рекорди (и очевидно спойлерски) кулминационен епизод „Beside Тhe Dying Fire“ на Ърнест Дикърсън:

Ролята в тази сцена се изпълнява от анонимен актьор, но в третия сезон с нея ще се нагърби Данай Гурира. Най-готиното е, че от няколко дни из нет-а вече обикаля първата официална снимка на Гурира в ролята на Мишоун:

Гурира в ролята на Мишоун

…и, както съвсем ясно се вижда, поне визуално нещата са се получили. Силно се надяваме и останалото да е наред – под „останалото“ имаме предвид най-вече мрачния и загадъчен ореол на героинята, както и химията между нея и групата на Рик Граймс. Няма как обаче да не ни е отсега чудно по какъв начин и дали изобщо ще бъде представена „срещата“ между Мишоун и Губернатора, за която няма да издаваме нищо, само ще кажем, че резултатите от нея са учебник по психическа и физическа травматология… Губернатора несъмнено е един от най-скандалните психопати в историята на комиксите и силно се надяваме британецът Дейвид Мориси да се справи отлично. Честно казано, имахме други фаворити, но и той ни се струва добро кастинг решение, поне на този етап.

Сега ви оставяме с първото видео от снимачната площадка на третия сезон на „Живите мъртви“:

The Walking Dead“ се завръща през октомври и този път ще съдържа цели 16 нови епизода!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дано се върнат към комикса. Не знам защо разтегнаха една -две книжчици в цял сезон, в който не се случи абсолютно нищо. Поне да се бяха постарали да развият в още по-голяма дълбочина отношенията между персонажите. Вместо това умориха половината от героите, имащи някакво отношение към събитията в сезона и таковаха мамата на всичко. 🙂

  2. Първата половина на втория сезон беше доста boring и циклеше здраво, но последните епизоди определено компенсираха. Екипът обещава да коригира проблемите с pacing-а и в третия сезон нещата да са далеч по-динамични, а и предвид какво трябва да се случи във и около затвора очакванията ми са high. 🙂