Марк Форстър на снимачната площадка на „Z-та световна война“

Е, явно зомби духовете са се разбунили вчера, когато ексклузивно ви показахме трейлър на книгата „Z-та световна война“ на Макс Брукс, по чиято екранизация в момента отдадено се труди режисьорът Марк Форстър. Споделихме (явно съвсем основателно) тревогата си около бавенето на рекламната кампания на филма „World War Z”, който уж беше предвиден да дебютира по екраните на 21 декември. Казваме „беше“, защото (пак вчера) стана ясно, че премиерата е отложена.

BD съобщават, че суперпродукцията „World War Z” с участието на Брад Пит, Брайън Кранстън и Дейвид Морз ще се появи по екраните на 21 юни 2013 г. Доста слухове витаят онлайн, спекулирайки с проблемите на адаптацията и с това, че проектът се нуждае от повече време, за да бъде завършен и представен в приличен вид. По-вероятната причина за отлагането обаче е, че „World War Z” би имал доста по-сериозен шанс да удари с гръм и трясък боксофиса в друг сезон и далеч от хобитите на Питър Джаксън. Честно казано, въпреки огромното ни желание да видим хоръра час по-скоро, признаваме, че юнската премиера е по-пазарно адекватна.

Нещо повече: твърди се, че Форстър все пак е взел насериозно работата си по това заглавие и смята да гони стегната стилистика, комбинирайки суровия реализъм на поредицата за Джейсън Борн с пепелявата апокалиптична атмосфера на „Живите мъртви“. Даже се обмисля и евентуалното превръщане на „World War Z” в трилогия, което допълнително ни го вдига (очакването).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *