The Lone Ranger

Честно казано отдавна ни писна от новините около този проект, но това съвсем не означава, че ни е писнало от самия него и като цяло сме доволни от разпространената от Variety информация, че „The Lone Ranger” продължава пътя си към екрана. Не е голяма изненада, но признайте, нямаше да е изненада и ако „Disney” се бяха отказали от скъпичкия и като цяло доста рискован уестърн.

Ето как се е стигнало до заветното намаляване на бюджета, който от 250 млн. долара става 215 (което според нас пак си е доста грамадански бюджет, но явно задоволява студиото). Първо, Гор Вербински, Джери Брукхаймър, Джони Деп и Арми Хамър ще получат с 20% по-малко от първоначално уговорените хонорари и някои от сумите ще бъдат изплатени чак след като филмът започне да изкарва пари. Второ, „Bruckheimer Films” ще носят отговорност и ще поемат всякакви разходи, надвишаващи уговорения бюджет и трето, Тед Елиът и Тери Росо са преработили скрипта на Джъстин Хайт и са отстранили няколко от по-скъпите свръхестествени епизоди, които имат нужда от прекалено много ефекти. Чудесно е, че всички са се съгласили на намалени хонорари, просто се изненадваме, че крайният резултат не е още по-стегнат.

Другата добра новина е, че филмът си има официална премиера и тя е 31 май 2013. Тогава ще разберем дали всичките мъки са си стрували – Джони Деп звучи доста уверено (пред MTV), но след „Туристът” не смеем да му се доверим на 100%:

„Героят ми харесва. Мисля, че плановете ми за него са интересни и мисля, че самият филм може да стане забавен и много смешен. Но ми харесва и възможността да осмеем идеята, че индианците трябва да са помощниците – винаги е било така в Холивуд. Винаги са били втора, трета, четвърта ръка хора, а аз определено не виждам Тонто като такъв. Така че това е възможност да отдам чест на индианците… Знаехме, че бюджетът ще е огромен и знаехме, че продукцията ще спре за малко и трябваше търпеливо да изчакаме – отрязахме малко от тук, направихме малко там и го оправиха.”

Ще я видим тази работа. Засега не сме напълно убедени, но със сигурност не сме вдигнали ръце от „The Lone Ranger”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „отстранили няколко от по-скъпите свръхестествени епизоди, които имат нужда от прекалено много ефекти“
    Единствената неприятна новина 🙂

  2. Да, винаги е яко да има скъпи свръхестествени епизоди. 🙂 Сигурен съм, че Вербински ще има какво да покажа и за 200 млн. 🙂