След като преди няколко дни видяхме първите официални снимки от подготвяното от Люк Бесон и Оливие Мегатон продължение на изненадващия хит на Лиъм Нийсън от 2008 „Твърде лично” („Taken”), сега е ред и на първия международен трейлър.

Общо взето, с леки корекции тук-там, историята на „Твърде лично 2” е същата като на първия филм (този път жена му е отвлечената), което едва ли е изненада за някого, тъй като същото се отнася за 90% от филмите, продуцирани от Бесон през последните десетина-петнайсет години:

Докато са на почивка в Истанбул, съпругата на Брайън Милс (Нийсън) е отвлечена от изпълнения с желание за разплата баща на един от убитите от Милс престъпници, които отвлякоха дъщеря му в първия филм. Още веднъж героят Милс запазва самообладание пред лицето на ужасяващата ситуация и бавно и методично избива всички, които са замесени по пряк или по косвен начин.

http://www.youtube.com/watch?v=GRdK8N3hr8U

Повече екшън, повече пата кюта, повечко нелепости. Вероятно не сте и очаквали друго. Честно казано, ако не беше Нийсън и добрият ни спомен от първия филм, щяхме да реагираме далеч по-остро към това класическо продължение в най-клишираното и очевидно значение на думата.

Режисьор на „Твърде лично 2” е Оливие Мегатон („Транспортер 3”, „Колумбиана”), а в ролите са Лиъм Нийсън, Фамке Янсен, Маги Грейс, Лилънд Орсър, Люк Граймс, Раде Шербеджия и др.

Премиерата е 5 октомври.

Твърде лично 2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. И… естествено, другото голямо клише – Раде Шербеджия в ролята на злия албанец с акцент 🙂

  2. Поддържашите роли в този филм (вече поредица) са обречени да бъдат отвличани, като по таиз начин мотивират глвания чичко Лиъм да избие половината от популацията на Албания за има няма 90 минути 🙂

    Ще се гледа, въпреки клишетата и на вид същото преживяване като от оригинала, очаквам за третата част Нийсън да бъде отвлечен от роднини на арабина, който ритна камбаната в първия и след това да гледаме разрушения и смърт в арабския свят 🙂

  3. @Иван М.
    Абсолютно! 🙂

    @Кирил
    И накрая, като не остане „неизринат“ свят, ще отвлекат леля му от малката и къщичка в Алабама и ще погази и Съединените щати. 🙂