Шарлто Копли

Писали сме доста новини за римейка на „Oldboy”, но (въпреки интереса ни към проекта и напук на усилията ни) така и не успяхме да отразим абсолютно всеки слух и всяка подробност. Обърнахме внимание на част от потенциалните злодеи – Клайв Оуен и Колин Фърт – но пропуснахме да споменем Шарлто Копли, а в крайна сметка точно той се оказа крайният избор на Спайк Лий.

Deadline потвърждават, че Копли ще изиграе Ейдриън Прайс, злодея, който ще превърне живота на Джош Бролин в истински ад. Няма да ви обясняваме кой е Копли – ако не сте гледали „District 9”, пробвайте го, няма да съжалявате. Според нас и Оуен и Фърт щяха да са готини злодеи, но Копли също е отличен избор и се радваме, че е официално потвърден.

Сега остава да потвърдят и Елизабет Олсън, за която също се носят доста слухове (по-долу и Бролин я споменава). Самата тя потвърди, че действително е водила разговори по въпроса и ако й предложат ролята, няма да се поколебае:

„Оригиналът е един от любимите ми филми… и съм фен на Спайк Лий. Огромен фен на Спайк Лий, той е един от най-добрите режисьори. Той прави известни промени по оригинала… Корейския филм са го гледали фенове на чуждестранни филми, но масовата американска публика – съмнявам се, че ще знаят обратите на оригинала и ще се изненадат. А е толкова добър филм, ще е страхотно.”

Понякога малко се дразним на изказванията тип „аз съм голям фен”, но сме склонни да повярваме, че Олсън наистина е фен, ако не на оригинала, то поне на Лий. А Джош Бролин със сигурност е фен на „Oldboy”, ако може да се вярва на /Film:

„Oldboy” ще е изживяване, човече. Няма да е като „Мъже в черно 3”, само това ще кажа. Имаме страхотен екип: Лиз Олсън, която е фантастична, и Шарлто Копли, който ще е невероятен. Той ми написа и-мейл „Виж, трябва да го кажа. „Goonies” е най-любимият ми филм на всички времена”. Беше много мило. А сега ще съсипя 20 години от живота ти… Много харесвам „Oldboy” и съм близък с Чан-уук Парк. Писах му преди няколко месеца и поисках благословията му, защото ако той беше казал „Не”, нямаше да го направя. Много уважавам неговия филм и ние ще направим малко по-различна версия.”

Ето какво отговаря на въпроса за прословутата сцена с чука:

„Да, между другото. Да. Има и чук, и нож, и всичко останало. Дали ще запазим октопода? Има някои промени, но мисля, че сценарият е много добър. Все още го захвърлям по средата. Уоу.”

Това малко ни напомня за най-новите коментари на Спайк Лий:

„Очакваме да започнем продукция през септември и трябва да свършим до края на годината. Ще е интерпретация, не буквална адаптация. И всъщност ще имаме по-мрачен край, ако въобще можете да си представите подобно нещо.”

Всъщност можем, Спайк, и вече го чакаме с нетърпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дано не съсипят този азиатски шедьовър както направи Скорсезе и опуления му нов фаворит с „Вътрешни афери“

  2. На мен „От другата страна“ ми харесва, вярно не колкото оригинала, но все пак.

    За този проект конкретно има мегдан за катастрофа от доста голям порядък, но поне за сега върви обещаващо.