Дарън МакГавин е сериала „Kolchak: The Night Stalker” от 1974-75

Вече сме споменавали неведнъж колко големи фенове сме на Едгар Райт (за съжаление не сме имали достатъчно поводи да го хвалим, но поне има някакво, макар и скромно развитие около завършека на „The Cornetto Trilogy”; от „Ant-Man” май е по-добре да се откажем, въпреки че работата продължавала…), а точно този проект ни звучи особено подходящ за него. Според Deadline „Disney” са избрали Райт за режисьор на предстоящия римейк/осъвременяване/кино-екранизация на телевизионния филм и последвал го сериал „The Night Stalker”.

Сега, за да няма после неразбрали, става дума за филма от 1972 с Дарън МакГавин, който в последствие участва и в сериала „Kolchak: The Night Stalker” от 1974-75. През 2005 Стюарт Таунсенд участва в нова ТВ версия, „Night Stalker”, който просъществува само за има-няма десетина епизода – не сме го гледали и въпреки че чуваме прилични отзиви, едва ли ще си направим труда. Току-виж таман ни харесал и ще вземе, че ще свърши. Общото във всички тези превъплъщения е главният герой, Карл Колчак, криминален репортер, който разследва необясними случаи, неизменно свързани със свръхестествени същества (първият от ‘72, ако не се лъжем, е за вампир).

И последно, но важно отклонение, този проект в никакъв случай не бива да се бърка с планирания и вдъхновен от действителни събития „The Night Stalker”, в който се очаква Джеймс Франко да влезе в ролята на серийния убиец, изнасилвач и крадец Ричард Рамирес.

Джони Деп Сега да се върнем към Райт и по-важното, към Джони Деп, който е свързан с проекта още от самото му зараждане (знаете колко са си близки с „Disney”). Колчек ни се струва доста добра роля за Деп, който ще има възможност да се върне към малко по-„нормален” образ и така да остави абсурдния грим и още по-абсурдното гримасничене на злодея във филма, който и да е той.

Най-добрата новина в цялата, доста обещаваща история е, че Райт се включва в „The Night Stalker” още преди да има сценарий или дори сценарист. Очаква се той да „наглежда и оформя проекта”, което му дава сериозен контрол над крайния резултат, пък бил той PG-13. Честно казано, имаме сериозни надежди, ако този филм наистина просъществува, да се окаже супер як. Да се надяваме само, че Райт ще има възможност да се развихри в собствения си стил и Деп и „Disney” няма да решат да му се бъркат много-много.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аз съм гледал сериала от 2005-та. Определено беше жалко, че го прекъснаха, тъй като си заслужаваше. Много трудно и се намира по торентите. Главният актьор (Стюарт Таунзенд) се превъплати доста добре като Колчак и сега малко ми е трудно да свикна с идеята, че Джони Деп ще го играе. Нищо против Деп, но ми се струва, че няма да си пасне с ролята. Определено ще следя развитието обаче, въпреки че се надявах или да продължат сериала от 2005-та, или да направят нов, а не да е филм. 🙂

  2. Ако филмът е успешен ще направят и нов сериал. 🙂
    Джони Деп не ме вълнува особено, тук Едгар Райт е човекът! 🙂