Джеймс Франко & Ричард Рамирес

Малко се позабавихме с тази новина, но колкото и да ни радва Джеймс Франко напоследък, все биваше изместен от разни трейлъри. Но все пак новият проект на Франко си заслужава да се спомене, пък дори и само за да си признаем, че не го бяхме преценили правилно и всъщност е талантлив актьор, който явно си знае работата.

А сега – след „127 часа” и след предстоящия „The Iceman” – Франко е решил, че е време за още една сериозна крачка в професионалното му развитие. Точно така, той подготвя първия си режисьорски проект. И защо не? След като Деърдевил снима „Жертва на спасение”, а доктор Рос „Лека нощ и късмет.”, синът на Green Goblin може пак да ни изненада.

Освен това си е избрал наистина добра тема – истинската история на сериен убиец, изнасилвач и крадец Ричард Рамирес. Франко не само ще режисира, но ще и играе и главната роля в екранизацията по книгата на Филип Карло „The Night Stalker”. Филмът, който засега се казва по същия начин, ще проследи събитията довели до серията убийства през 1985 (самият Рамирес все още чака изпълнението на смъртната си присъда в калифорнийския Сан Куентин).

Продуценти на „The Night Stalker” са Крис Корнел (да, онзи от „Soundgarden” и Джеймс Бондския „You Know My Name”) и Никълъс Константин, който е и сценарист. Ето какво разказва Константин за екранизацията:

Това не е филм на ужасите, нито пък възхвалява Рамирес по какъвто и да било начин. Джеймс Франко споделя същото отношение и всички сме съгласни, че той е единственият актьор – а сега и единственият режисьор – който може да се справи с тази наистина напрегната история. Но не бях сигурен, че той ще се съгласи, защото е доста мрачна тема. Казаха ми, че се учи за режисьор и този проект ще е идеален за него. Гледахме три кратки филма, които е снимал и два от тях бяха мрачни и единият за сериен убиец. Тогава бяхме сигурни, че е идеалният избор. И наистина, Джеймс прочете сценария и веднага откликна на идеята.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Да, готин е! 🙂

    Ще ми е интересно да видя какво е измислил тук. Ричард Рамирес е абсолютен изрод!