Премиерата на „Abraham Lincoln: Vampire Hunter” („Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”) на Тимур Бекмамбетов наближава, а засега от него сме виждали само една снимка и два плаката (ситуация, напомняща тази на „Джон Картър”), което кара доста хора да се притесняват, че филмът е ужасен и затова продуцентите до последно ще крият този факт, като не ни показват никакви кадри.

На нас ни се вижда глупаво да заклеймяваме филма още от сега (нищо, че наистина има предпоставки той да се окаже тотална трагедия) и смятаме да изчакаме поне някакви кадри (които можем да гледаме, тъй като тези скапаняци от MTV са направили така, че клипчето „зад кулисите” да не може да се гледа от нашата страна), преди да си сформираме някакво мнение. В този ред на мисли, незнайно защо сме сигурни, че само броени часове ни делят от първия трейлър.

Докато чакаме предчувствието ни да се сбъдне, можем да хвърлим един поглед към най-новия плакат на филма, както и към няколко чисто нови снимки.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Смятаме, че идеята на постера е прекалено очевидна, за да я коментираме, но не ни пречи да споменем, че крайният резултат не ни допада особено. Предните два плаката ни харесаха далеч повече.

Ето и обещаните снимки!

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire Hunter” е създаден по изключително популярния роман на писателя Сет Греъм-Смит („Гордост и предразсъдъци и зомбита”), написан под формата на таен дневник воден от 16-я президент на Америка Ейбрахам Линкълн и даден на автора от истински вампир на име Хенри Стърджис. Романът разкрива една алтернативна история, в която майката на Линкълн (както и дядо му) загиват заради свръхестествените същества и той дава клетва да избие колкото може повече от тях. Докато се бори с кръвопийците, младият Линкълн едва не загива и е спасен от Стърджис, който става негов приятел и го научава на всичко за вампирите – най-вече как да ги трепе ефективно.

Режисьор на филма е Тимур Бекмамбетов, а в ролите са Бенджамин Уокър („Знамената на бащите ни”), Мари Елизабет Уинстед, Руфъс Сюъл, Джими Симпсън, Доминик Купър, Робин МакЛийви, Алън Тюдик и Антъни Маки. Продуценти наравно с Бекмамбетов са Тим Бъртън и честият му сътрудник Дерек Фрей.

Световната премиера на филма е 22 юни 2012. Българската е насрочена за 3 август 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Този бунак как успя да се измъкне от РУсия бе… Все едно са малко в Холивуд некадърниците като него. Айде да си го депортират там вече.

  2. @ silver, хайде, моля, поне имай благоприличието да казваш „според мен“, че да наречеш някой бунак без аргументация си е смешно и като субективно мнение, какво остава поднесено под формата на обективна истина! Да не говорим, че говориш за Бекмамбетов, който е направил Нощна и Дневна Стражи, които мен ме изкефиха на 110%, а и не само мен, между другото….

  3. Разбра ли бе, Silverе! Бай дъ уей, Бекмамбетов е ужасно банален и отегчителен… ъм, бунак, но това горното СПОРЕД МЕН е сред най-малко тъпо изглеждащите неща, с които се е заемал досега. ОК, де – на пръв поглед и то изглежда някакъв невъобразим кич (може би именно затова Тимурчо се е лепнал за него като муха на кино-говно), но поне предполага някакъв по-разчупен жанров ташак, който в правилните ръце всъщност може да стане доста гледаема гавра. Проблемът е, че не е в правилните ръце. От друга страна, Сет Греъм-Смит може и да се окаже пич („Гордост и предразсъдъци и зомбита“ е откровена скука, но благодарение на него е бая по-малко скучна книга, отколкото би била, ако беше само на оная клюкарска кифленска фуста Джейн Остин) и отзивите за книжния „Abraham Lincoln: Vampire Hunter“ са по-скоро хвалебствени. Предполагам, че генералният тест за него ще се окаже „Dark Shadows“, така че ако там се осере, значи съм го надценил.

  4. @Веселин
    Нормалната логика е точно обратната – когато казвам нещо, то по дефиниция е
    „според мен“, щото в повечето случаи това правя, изказвам мое мнение. Като изказвам чуждо мнение – тогава уточнявам чие е.

    Точно Стражите на Бекамбетов са адски кич от първия кадър (като всичко друго, което е пипнал, е по-зле и от тях – Wanted, 9, тва последното за извънземните… джийзъс, тези неща дори на филми не приличат). Когато излизаше Нощната стража бях в .ру и проследих изкъсо истерията по този евтинджос, дето трябваше да покаже на целия свят, че и руснаците го могат като холивудците (както примерно сега с някви Отплати и Стъклени домове, нашите телевизии, дето едни новини не могат да поднесат като хората, се правят на много ХБО). Ми не, не става така…

    Ти си му се кефи де, кой ти пречи – аз коментирам него, не тебе.

  5. Първата „Стража“ ми допадна (стилистично), но останалите му неща са… „Meееееh“!
    Затова съм на режим изчакване. Искам да му видя още едно две неща, преди да си формирам официално мнение.
    Виж, за него като продуцент, вече имам мнение. Последните му два филма бяха потресаващо зле. 🙂

  6. А пък СПОРЕД МЕН това горното извращение ще е върхът на падението на тоя татарин, който Холивуд прилапа заради необятния руски пазар.