Нов сериал на Аарон Соркин винаги ще звучи като отлична идея, а когато става дума за НВО драма с Джеф Даниълс, който по всичко личи е в най-добрата си форма, „The Newsroom” се очертава изключително обещаващо. Соркин се придържа към това, което умее най-добре и не се хвърля в непознати води (в което в крайна сметка няма нищо лошо) – политика, социални проблеми и конфликти и една от онези работни обстановки, които са толкова подходящи за екрана, но в действителност биха докарали язва и най-големия непукист. Но този път вместо в Белия дом („Западното крило”), действието се развива в телевизия и Даниълс е в ролята на успешния и популярен новинар Уил Макавой, който прави огромната грешка да сподели мнението си за „най-великата страна”.

Отличен трейлър наистина, но на нас като че ли повече ни прилича на филмова реклама. Все пак вярваме, че „The Newsroom” ще се получи и като сериал от 13 епизода – нищо че скандалът (и то какъв скандал, да вземе да каже каквото мисли, видите ли, което на всичкото отгоре е и чистата истина, срамота!) ще се развихри още в първия епизод. Добрата новина е, че премиерата е 24 юни (в САЩ), тоест доста скоро ще разберем дали надеждите ни са били оправдани.

Освен Джеф Даниълс, който още отсега виждаме, че прави жестока роля и ще обере една-две ТВ награди в най-близко бъдеще, в сериала участват Емили Мортимър (новия изпълнителен продуцент на новинарската емисия), Алисън Пил, Дев Пател, Оливия Мън, Томас Садоски, Джон Галагър джуниър (всички те са от екипа на предаването) и Сам Уотърсън (шефа на изброените по-горе служители). А най-отгоре е Джейн Фонда като Леона Лансинг, шеф на компанията собственик на телевизията и абсолютен бизнес титан, сравнявана често с бившия съпруг на Фонда (и основател на CNN) Тед Търнър.

И като казахме Тед Търнър, вижте го под пара, яхнал любимия Теди Джуниър.

http://www.youtube.com/watch?v=TM20-Typ7g4

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всъщност, като изгледах трейлъра, това си е чист вид „Телевизионна мрежа“ в нови дрешки. Имаме тв новинар който казва истината пред милионите зрители. В случая Хауърд Бийл пред екрана, а героя на Джеф Даниълс пред аудитория която разпространява „ереста му“ чрез социалните мрежи…

    калъпа е един и същ… предполагам дилемите нататък ще са аналогични с филма от 76-та…