Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire Hunter” на Тимур Бекмамбетов („Нощна стража”, „Неуловим”) е проект, който до момента избягваме доста успешно. Не ни питайте за причините, защото честно казано и ние не знаем, просто от време на време се случват и такива неща.

Но както и да е, преди два дни „The New York Times” пуснаха официална снимка от снимачната площадка, което общо взето е рядкост на толкова ранен етап от снимките на голям филм, и си помислихме, че това е подходящ момент.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Вярно е, че снимката не е никак вълнуваща, още повече пък за филм съдържащ в заглавието си „ловец на вампири”, но все пак е някакво начало. Самият Бекмамбетов описва филма си като смесица между „Abraham Lincoln” на Д. У. Грифит и „Носферату” на Мурнал и явно това, което виждаме на снимката е частта вдъхновена от Грифит.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter” е създаден по изключително популярния роман на писателя Сет Греъм-Смит („Гордост и предразсъдъци и зомбита”), написан под формата на таен дневник воден от 16-я президент на Америка Ейбрахам Линкълн и даден на автора от истински вампир на име Хенри Стърджис. Романът разкрива една алтернативна история, в която майката на Линкълн (както и дядо му) загиват заради свръхестествените същества и той дава клетва да избие колкото може повече от тях. Докато се бори с кръвопийците, младият Линкълн едва не загива и е спасен от Стърджис, който става негов приятел и го научава на всичко за вампирите – най-вече как да ги трепе ефективно.

Звучи добре!

Режисьор на филма е Тимур Бекмамбетов, а в ролите са Бенджамин Уокър („Знамената на бащите ни”), Мари Елизабет Уинстед, Руфъс Сюъл, Джими Симпсън, Доминик Купър, Робин МакЛийви, Алън Тюдик и Антъни Маки. Продуценти наравно с Бекмамбетов са Тим Бъртън и честият му сътрудник Дерек Фрей.

Българската премиера на филма е насрочена за 3 август 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *