The Broken Tower

Напоследък имаме чувството, че ако Джеймс Франко продължава да действа на толкова много, разнообразни фронтове, ще се наложи да позиционираме постоянен „новинарски” бутон с неговото име в навигацията. Детайли по проектите му до момента можете да откриете в редовните ни информации, като подсещаме, че на фестивала в Ротердам предстои премиерата на полудокументалния филм „Francophrenia”, на когото Джеймс е съ-режисьор. Филмът е съставен от кадри от телевизионната поредица „General Hospital”, комбинирани по нов начин в „забавен психо-трилър”. Предстои му още работа и по две амбициозни адаптации – на „Blood Meridian”, още една творба на Кормак Маккарти и „As I Lay Dying” на Уилям Фокнър.

И за да затвърди създалото се впечатление, че си пада по модернизма в писането и 30-те години на миналия век, Франко вече представя готовия филм, посветен на поета Харт Крейн, чиито сценарий е създаден по биографията от Пол Л.Мариани и носи името на една от последните публикувани поеми на Крейн – „The Broken Tower”.

http://www.youtube.com/watch?v=89Qz97VlQ_w

Във филма имат роли едни от редовните съучастници на Джеймс – брат му Дейв Франко и Майкъл Шанън. „The Broken Tower” дебютира на филмовия фестивал в Лос Анджелис и беше приет с толкова смесени чувства, че Франко би трябвало да се замисли сериозно къде куца работата му. Или идеите? Според определения на очевидци, филмът прилича на „незавършена тема, по-скоро доку-разкритие отколкото кинематографично постижение. Независимо от мнението на режисьора, не бавното развитие на действието подкопава качествата на готовия проект, а по-скоро тромаво-досадната му реалност – черта, която ще се стори привлекателна само на онези зрители, които споделят възторга на Франко към творчеството на Крейн”. И това ако не е унищожителна критика – здраве му кажи!

Може би заради подобни оценки от специалисти, „The Broken Tower” се разпространява с възможност за даунлоудване „при поискване” и ще излезе на DVD в края на месец март. Стискаме палци за Франко другите му проекти да се сдобият с по-ласкави и благосклонни отзиви.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *