Доста изненадани останахме, когато преди месец и нещо научихме, че се работи по проект с участието на любимия ни Хоакин Финикс. „Don’t Worry,  He Won’t Get Far On Foot”, разработван от Amazon и режисиран от Гюс Ван Сант, който иска да филмира историята от 2000 г. насам, някак се беше промъкнал покрай ушите ни. Подобни неочаквани изненади ни радват, така че очаквахме с нетърпение първия трейлър, който дебютира вчера.

Припомняме, че  „Don’t Worry,  He Won’t Get Far On Foot” е посветен на карикатуриста Джон Калахан (Финикс), който става алкохолик на 12-годишна възраст, наркоман в юношеските си години, а на 21 години претърпява тежка катастрофа, вследствие на която крайниците му са парализирани. В последствие преустроява живота си като се превръща в карикатурист, научавайки се да ползва двете си ръце за рисуване и успешно се помирява със семейството си. Вижте трейлъра.

Както става ясно от рекламата, освен Хоакин, филмът е привлякъл цяло съзвездие от талантливи актьори – Джона ХилРуни Мара и Джак Блек, които също доста харесваме. Докато гледахме трейлъра, се замислихме, че подобен тип истории обикновено падат в капана на сантименталното и почти всеки път успяват да ни отегчат. Последният пример, за който се сещаме, е „Stronger” на Дейвид Гордън Грийн с Джейк Джиленхол, който все още не сме гледали, но ни изглежда точно от тази категория филми.

При филма на Ван Сант обаче виждаме наченки на нещо доста по-качествено, чисто сценарно ни допада тонът, който е постигнат – смесица от драма и хумор. Не очакваме някакъв шедьовър, но със сигурност ще дадем шанс на „Don’t Worry,  He Won’t Get Far On Foot”. Оставяме ви с един нов плакат, на който можете да видите по-отблизо главните действащи лица.

dont-worry-he-wont-get-far-on-foot-poster

Премиерата на „Don’t Worry,  He Won’t Get Far On Foot” е на фестивал в Сънданс на 19 януари, а в киносалоните ще може да бъде видян от 11 май 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Може би ще е тъжна история, но все пак наличието на каста задължава да се гледа. Гледах „stronger“ преди няколко дни и съм със смесени чувства. Джиленхол отново е на ниво, но историята сякаш не е кой знае какво. Нека не изглежда че омаловажавам работата на екипа или действителния случай с атентата в Бостън. Заслужена оценка в imdb 🙂