Хичкок

Слава на разумните хора отвъд Ла Манш, които работят в BBC2, защото британската телевизионна компания ще подготви филм, посветен на Хичкок. Но вместо да заложат на стандартно разказване на биографични факти, идеята на сценаристите е във фокуса на вниманието да попадне „обсебващата връзка” на режисьора със звездата от „Птиците” – Типи Хедрън. В нейната роля ще видим Сиена Милър, а в Хич ще трябва да се превърне Тоби Джоунс (който може би заслужаваше повече внимание за изпълнението си в „Infamous” в ролята на Труман Капоти). Филмът ще се нарича „The Girl”, а режисурата е поверена на Джулиън Джарълд (чиято работа по „Да бъдеш Джейн Остин” толкова много харесвам и чието „Завръщане в Брайдсхед” беше прието с доста уговорки). Върху сценария ще работи Гуинет Хюз, в роли ще видим още Имелда Стаунтън и Пенелъпи Уилтън, а и биографът на Хичкок Доналд Спото е заявил съгласието си да работи за автентичността на филма.

Гуинет Хюз споделя възторга си от възможността да разговаря надълго и нашироко с „последната блондинка” в живота на най-самобитния и успешен британски режисьор.

„През 60-те години на 20 век американската актриса е страдала мълчаливо. Днес тя е вече на 81 години, а нейната мъдрост и проницателност ми помогнаха да пресъздам за екрана житейските изпитания, на които е била подложена. И Типи, и аз сме въодушевени от избора на Сиена Милър – срещата между двете беше прекрасна! Според мен Тоби Джоунс в ролята на измъчения гений Хичкок ще бъде изключителен.”

Междувременно стана ясно, че се готви ОЩЕ ЕДИН „проект Хичкок” – нещо в последните години все по двойки вървят, какво им става на тези творци?! Хелън Мирън се интересува от драмата „Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” и по-специално – от ролята на съпругата на режисьора. Върху този проект се работи отдавна, като в кожата на Хичкок трябва да влезе неповторимият Антъни Хопкинс.

В основата на сценария ще бъде документалната книга на Стивън Ребело, която разказва как всички са мислели Хич за луд, понеже искал да прави хорър-филм точно когато кариерата му била свръх-успешна. Той намерил финансиране, снимал „Психо” със своя телевизионен екип и малко по-късно филмът се превърнал в сензация! Изключително важна за живота на Хичкок е неговата съпруга Алма Ревил, която е творчески партньор в много от филмите му. Режисьор на подготвяния проект в момента е Саша Джерваси (сценарист на „Терминалът”, режисьор на документалния „Anvil! The Story of Anvil”). В продължение на четири години Paramount работят по развитието на филма, а сега процесът се премества във Fox Searchlight. Това действие, както и ангажирането на Хелън Мирън все още не са финализирани, но се говори за начало на снимките през април 2012.

Не открихме премиерни дати за двата филма, но не се съмнявайте, че ще ви държим в течение – с цялото ни уважение към уникалния Алфред Хичкок!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *