Още преди пандемията Paramount продаваха някои от филмите си на Netflix, но сега студиото има собствена стрийминг платформа да бута – Paramount+, и е логично това да е крайната точка на проектите, в които нямат особена вяра. Само преди месец стана ясно, че един от тези проекти е „Infinite“ на Антоан Фукуа и Марк Уолбърг.

Доскоро за фантастичния екшън се говореше като за „event film” и се очакваше да е от големите кинохитовете, но явно филмът не става и за това съдим не само, защото отива директно на стрийминг, а защото Paramount не си дават особен зор да му направят качествена рекламна кампания. Сетиха се да му пуснат тийзър едва две седмици преди премиерата, а сега набързо хвърлят и пълен трейлър, за който даже не сме сигурни, дали не е изтекъл неофициално. Ето го и него.

Гледаме и си мислим каква визия имаше „Тренировъчен ден“ и как изглежда това… нещо! Прилича на евтина имитация на филм на Майкъл Бей. Наистина е разочароващо, че кариерата на Антоан Фукуа не се разви качествено и споменатият „Тренировъчен ден“ остава изключение, закопано под тонове посредственост. Вече нямаме никакви надежди, че от „The Guilty” и „Emancipation“ може да излезе нещо добро. Повече не ни се говори за този филм.

Ако ви дреме, може да си припомните официалния синопсис:

Умения, които никога не е усвоявал, и спомени за места, на които никога не бил, ежедневно тормозят съзнанието на Евън МакКоули (Марк Уолбърг). Опитващ се да се самолекува с лекарства и стоящ на ръба на психически срив, Евън е открит от тайна група, наричаща се „Безкрайни“, която му разкрива, че спомените му са истински, но са от множество предишни животи. Безкрайните въвеждат Евън в техния необикновен свят, където малцина избрани, са надарени със способността да се прераждат със своите спомени и знания, натрупани през вековете. С важни тайни, заровени в миналото му, Евън влиза в надпревара с времето, за да отключи отговорите в спомените си и да спаси човечеството от един от Безкрайните, който не се спира пред нищо, за да спре това, което смята за прокълнат, безкраен цикъл от прераждания.

Режисьор на „Infinite“ е Антоан Фукуа („Тренировъчен ден“, „Крал Артур“, „Бруклинските стражи“, „Закрилникът“, „Обратен гард“), по сценарий на Иън Шор („Splinter“, „Office Uprising“) и история на Тод Стайн („2:22“), вдъхновена от романа „The Reincarnationist Papers“ на Д. Ерик Майнкранц. В ролите са Марк Уолбърг, Чуетел Еджиофор, Дилън О‘Брайън, Софи Куксън, Рупърт Френд, Тоби Джоунс, Джейсън Мантзукас и др.

Премиерата е на 10 юни по Paramount+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. може би 2 седмици се опитвам да ДОизгледам този филм…..баси тъпотията

    1. Спри докато е време – аз се жертвах за теб и ти обещавам, че на финала ще се чувстваш емоционално и психически изнасилен!

  2. На тоя филм едвам изтраях половин трейлър, никога не бих си го пуснал целия. 😀 Фукуа е тотален нелепник, почти колкото Уолбърг.

    1. Уолбърг е в кома през целия филм – чак задминава Брус Уилис по непрекъсната кретенска физиномия. Бас ловя, че Фукуа не е режисирал нищо от тоя филм, а неговия second unit director. Абе, пълен ужас…тая година прекалиха с подобни филмови екскременти.

    2. Фукуа е толкова лош режисьор, че най-вероятно си е режисирал всичко, дори финалните надписи.