Няма какво да се лъжем – най, ама най-важен е финалът на трейлъра, който ще предложим на вниманието ви. Защото, първо, няма нищо по-важно и по-вечно от рока, и второ, дори и най-обикновен (така де, не Pixar-ски) анимационен филм може да послужи успешно за възпитателно средство, особено за днешните невръстни младежи, сраснали се с електронните устройства. Има различни жанрове музика, но важното е да бъдат обединени всички струни заедно – и тогава… предстоят промени в света на троловете.

Без да искаме пропуснахме третата важна причина, с която всъщност започнахме в началото – списъкът с имената на творците, дали гласовете си за „Тролчета: Турнето“ („Trolls World Tour”), е абсолютно чаровен. Ще започнем с Ози Озбърн и Мери Дж. Блайдж, Джъстин Тимбърлейк и Сам Рокуел, Ана Кендрик и Джеймс Корден, Кели Кларксън и Джейми Дорнан – just to name a few…

Всъщност, вижте за какво става въпрос в анимацията на DreamWorks Animation, режисирана от Уолт Дорн.

Може и да има киномани, които си спомнят, че през 2016 година в „Тролчета” се появиха Попи и Клон (Кендрик и Тимбърлейк), които трябва да спасят приятелите си – чрез щастливи мисли и страхотни песни. „True Colors” е прекрасно доказателство за качествата на Джъстин (ако има все още някой, който да се съмнява в него?!), а „Can’t Stop the Feeling!” се превърна в глобален хит и беше номиниран в категория „оригинална песен” за „Оскар” и „Златен Глобус”. Признаваме си, нямаме представа кой точно спечели наградите в началото на 2017, но „I got sunshine in my pocket” е част от рефрен, който всеки си спомня. И… след това лирично отклонение идва ред на официалния синопсис на продължението:

В „Тролчета: Турнето“ Попи и Клон откриват, че те принадлежат на едно от общо шестте различни тролски племена, разпръснати в шест различни територии и посветени в шест различни музикални жанра: фънк, кънтри, техно, класика, поп и рок. В един момент се оказва, че Кралица Барб (Рейчъл Блуум) от племето на хард-рока, подкрепена от татко си Крал Траш (Ози Озбърн), иска да покорява другите тролове и рокът да властва като върховен над всички останали жанрове. Попи и Клон, заедно с най-доверените си приятели, се опитват да обединят племената, за да победят Барб с хармония между всички различия…

плакат

Решили сме твърдо да не споменаваме всички звездни имена, които се включват с гласовете си в това шарено приключение, само ще добавим, че дори световноизвестният диригент и цигулар Густаво Дудамел се появява в племето на „класическите” тролове. Помощник в режисьорските ангажименти на Уолт Дорн е Дейвид П. Смит, а продуцентските задължения са поделени между Джина Шей и Кели Куни Силила. В „Тролчета: Турнето” ще звучи отново оригинална музика на мистър Тимбърлейк, а цялостният саундтрак ще бъде дело на Теодор Шапиро („Дяволът носи Прада”).

Премиерата на „Тролчета: Турнето“ („Trolls World Tour”) ще бъде догодина, датата е 17 април 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *