Харисън Форд

Последния път, когато писахме за подготвяната от Роберто Орси, Алекс Курцман и режисьора Гавин Худ екранизация на класическия фантастичен роман „Играта на Ендър” на Орсън Скот Кард, ви съобщихме, че Харисън Форд е „person of interest” и вероятно ще влезе в преговори за някоя от ролите. Също така ви съобщихме, че ако има някакво развитие по въпроса, ще ви уведомим своевременно.

Е, такова има и то е с изключително приятен характер. От Variety съобщават, че Харисън Форд, който винаги сме харесвали и ще продължаваме да го правим, нищо че поостаря значително, е приел да участва (нещо, което не вярвахме, че ще стане след неуспеха на „Каубои и извънземни”) и ще влезе в ролята на полковник Хайръм Граф, завеждащ началното обучение във Военното училище в Астероидния пояс. Знаете, че Форд не е чужд на жанра и въпреки последния му неуспех, едни от най-добрите му изпълнения са във фантастики, така че няма как да не сме доволни от това развитие на нещата. Още повече, че тук говорим за наистина качествена литературна основа, а не някакви “mash up” комикси.

Абигейл Бреслин

В допълнение към това, от Variety съобщават още, че към филма се е присъединила и Абигейл Бреслин („Мис Слънчице”, „Zombieland”) която ще изиграе по-голямата сестра на Ендър, Валантайн Уигин. Тук единственият коментар, който можем да направим е, че доста харесваме Бреслин и смятаме, че тя има голям потенциал да се превърне в една сериозна актриса.

До момента останалият актьорския състав включва имената на Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (която все още преговаря за ролята на Петра Арканян), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 15 март 2013, а повече подробности за продукцията можете да научите от новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *