Не успяхме да заформим седмица след виртуалния панел на Comic Con-а в Лос Анджелис, на който HBO Max пуснаха трейлър на втория сезон на сериала „Отгледани от вълци“ („Raised By Wolves“). То не бе средновековен дуел, то не бе убийство в легендарна модна къща – сега за Ридли Скот е време да пренесе творческия си ентусиазъм отново в полето на научната фантастика. Вярно – той режисира само два от десетте епизода на първи сезон и участва в продуцентския екип, но създателят и сценарист на почти всички епизоди Арън Гузиковски („Prisoners”) разчита на „благословията“ на режисьора-доайен, за да продължи историята за андроидите, които отглеждат човешки деца в името на едно различно бъдеще…

Единственият път към бъдещето е изличаването на нерационалните вярвания, наслагвани в продължение на хилядолетия в колективната памет на човечеството. Майката и Бащата са програмирани да създадат семейство с децата на хората на изолираната планета Кеплер 22b и след сблъсъка с нашественици в първия сезон, в продължението на историята и предстоящите нови 10 епизода вероятно ще трябва да очакваме конфликт в малката фамилна общност. В този конкретен и въпреки всичко неиздаващ нищо трейлър има доста любопитни детайли – очакване за нов дом, надвиснало „възмездие“, тайнствени ритуали и брутална жестокост, странни „импулси“ (особено при досег с оръжие!), както и удивителната констатация, че „андроидите могат да се променят, подобно на човешките същества“. Вероятно така изглежда един… следващ етап на еволюцията?!

Напомняме, че главните роли на Майката и Бащата се изпълняват от Аманда Колин и Абубакар Салим, а в актьорския екип участват още Уинта МакГрат, Ниам Алгар, Джордан Лугран, Матиас Варела, Феликс Джеймисън, Итън Хазард, Азия Шах, Айви Уонг, Питър Кристоферсън, Селина Джоунс, Морган Санто, Джеймс Харкнес, Ким Енгелбрехт, Дженифър Саайенг, Травис Фимъл и др.

Отгледани от вълци“ („Raised By Wolves“) е продуциран от Scott Free Productions, като в екипа на изпълнителните продуценти са самият Скот, авторът Гузиковски, Джордан Шийън, Дейвид У. Зукър, Адам Колбренер и Марк Хъфам. Премиерната дата за втория сезон на поредицата е 3 февруари 2022, а за онези, които не са видели още началото на фантастичната история – първи сезон е онлайн по НВО GO. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Не съм гледал първи сезон (и съответно- не съм запознат с героите), обаче от снимката към новината не мога да не отбележа, че Майката изглежда страшно безполово (ако, разбира се съм се ориентирал правилно, де, и Майката е това с оранжевата коса, а не с по-тъмничкия цвят на кожата 😀 )… То в тия сегашните „модерни“ времена човек вече не може да е сигурен в нищо…

  1. НИдьей, чи Милбо гей-ловъра само дебнИ!

  2. Правилно си се ориентирал, въпреки че така показани – бащата е с по-големи гърди от майката 😀
   За сметка на това Терминатора е като безобиденa играчка, в сравнение с мощта, на така наречената „Майка“ 😀 😀 😀

  3. Иван- да, Милбо шъ дойди и шъ почни да раздава справедливост и да заклеймява де що види хомофоби, антилиберали, антиваксъри и сякви други „ретроградни“ елементи, дет’ пречат на „светлото“ бъдеще на човечеството 😀 …

   Многоточие- Вярно. Сега като ми каза и се загледах още по-внимателно в суратя на Майката 🙂 . Аве, само на мен ли ми се струва, чи в картинката илюстрираща трейлъра, челюстта на Майката има нещо много общо с челюстта на бат’ Арни 😀 ?!? Пууу, направо кат’ две капки вода са 😀 !

  4. След като не си гледал първият сезон недей да говориш лошо за Майката защото ако знаеше на какво е способна когато се ядоса…..

 2. Значи…този сериал е мeтафора за обществото в Щатите, където крайно леви и крайно десни се борят за надмощие! Като левите симпатизират на черните и всички други цветове с изключение на белия! Мразят до болка полицаите, симпатизират на ЛГБТ-тата, и са много против християнството!
  В сериала се виждат два робота, като единият е уж жена, но не може да се разбере, а другият е уж мъж, но е черен! Те са олицетворение на новите гей и дайвърсити „ценности“, като лозунга им е if you don’t like it you are а bigot. От другата страна са религиозните фанатици, които се борят против новото! Само че в първи сезон се разбира, че „Майката“ всъщност е била робот убиец, работещ за фанатиците преди да бъде „вербувана“ от съпротивата!
  Забелязва се също тази година, когато Холивуд е попаднал под влиянието на вълната на екстремален феминизъм и политкоректност, че във филмите(или сериалите) на Ридли Скот все пак има баланс на феминизма и лявата пропаганда!
  В първи сезон Майката успя да забременее по някакъв начин, въпреки че е робот! Може би това е метафора, че педалите в бъдеще ще могат да забременяват?! Муа-ха-ха! И успя да роди…Едно змийче, което може да се окаже главният антагонист на сериала, като ще е заплаха за всичко живо. Което идва да покаже, че левите разбирания може да се окажат смъртоносни за всички, в пряк и преносен смисъл!
  Та ще видим какъв ще бъде сезон 2, но засега ще му дам шанс на сериала!

  1. Човек, моля те, отиди на лекар! Нямаш коментар на този сайт, който да не е свързан с някакви политически адженди, дискриминация, спекулации и какво ли още. Всичко, за което пишеш все се върти около гейове, лесбийки и прочие. Ако имаш проблеми със собствената си ориентация и социализиране, потърси помощ!

  2. Ми…че то филмите вече се въртят около педерасти и лесбийки! Ха-ха!
   Ако ти трябва помощ да забременееш, Everyone, тогава потърси помощ…От някой психиатър! Вярвам, че ще ти помогне!

  3. Между другото, нямам проблеми със социализирането, даже доста хора ме харесват! Но имам проблеми с настоящата политика на Холивуд!