Джак Изкормвача са е харесал нова жертва...

„Картата на времето” от Феликс Палма спечели Александър Иванов. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

_____________________________________

Лондон, 1896 г. Пред прага на XX век безброй невероятни изобретения вдъхват вяра, че науката може да постигне всичко. Сред чудеса като електричеството и велосипеда се появява и фирма за пътуване във времето… Срещу немалка цена вече всеки има възможност да прескочи до фаталната 2000 г., когато английската столица е в руини и тече последната битка между човека и автоматите. От това ще се възползва Клеър Хагърти, жадуваща любовна история отвъд времето с човек от бъдещето. Но не всички се стремят към утрешния ден. Андрю Харингтън желае да се върне в миналото, в 1888 г., за да спаси любимата си от безмилостното острие на Джак Изкормвача. Пътищата на Клеър и Андрю ще се пресекат с този на писателя Хърбърт Уелс, който ще намери начин да им помогне. Но му предстои нещо още по-чудато – появата на тайнствен пътник от бъдещето, който иска да си присвои ръкописите на „Невидимия” на Уелс, „Дракула” на Брам Стокър и „Примката на призрака” на Хенри Джеймс, и да убие тримата велики писатели. Изходът май е само един – бягство във времето… но дали това е решението?

Изключителният Феликс Х. Палма, единодушно признат от критиката за един от най-оригиналните разказвачи на нашето време, е носител на повече от сто литературни отличия. В „Картата на времето” авторът умело смесва различни жанрове, за да създаде мащабна история, в която шестват измислени и реални персонажи, обединени от една централна тема – времето. Страховитото, романтично и омагьосващо повествование на Палма ни припомня атмосферните традиции на Викторианската епоха и навява паралели както с класическите художествени произведения от XIX век, така и с техните модерни наследници… Но стига разтакаване – ето го и въпросът, който може да ви спечели книгата:

Кой актьор изпълнява ролята на Джак Изкормвача във филма „От Ада”?
а) Иън Холм
б) Иън Харт
в) Иън МакКелън

„Картата на времето” от Феликс Палма

Успех на всички ентусиасти и едно интересно допълнение за любителите на жанровите книги: с „Картата на времето” издателство „Изток-Запад” стартира своята нова поредица Magica, която ще събере под магическата си „шапка” едни от най-изтъкнатите и вълнуващи автори на остросюжетната литература, сред които Шърли Джаксън („The Haunting Of Hill House”), Ан Райс („The Vampire Lestat”), Уилям Питър Блати („The Exorcist”), Гийом Мюсо („Parce que je t’aime”) и Макс Брукс („World War Z”)!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *