Чарли Кауфман работи по „Кунг-фу Панда 2”?

Това вече се казва изненада. От Heat Vision съобщават, че един от най-нетрадиционните и оригинални сценаристи работещи днес Чарли Кауфман – отговорен за такива филми, като „Да бъдеш Джон Малкович”, „Адаптация”, „Блясъкът на чистия ум” и „Synecdoche, New York” – е бил нает от „DreamWorks Animation”, за да доизпипа сценария на „Kung Fu Panda: The Kaboom Of Doom”.

Преди въображението ви да е започнало да рисува всевъзможни фантастични картини на това колко ще е яко да видим анимация от такъв калибър, населена с образи излезли от съзнанието на Кауфман, имайте предвид, че става въпрос само за доизкусуряване на нещата, а не за цялостното им написване. Тоест, човекът ще пипне тук там и ще поизчисти един два диалога. Това разбира се, не е прецедент нито в анимацията, нито в игралното кино, защото доста често опитни автори и сценаристи са викани, за да закърпват неща, които са излезли от контрол.

Все пак ние се надяваме на нещо по-така, защото знаем как се оправят текстове. Махаш по една дума, слагаш по една нова и преди да се усетиш нещата излизат извън контрол, така че защо пък да не станем свидетели как нещо типично Кауфманово намира път в комерсиална анимация?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *