Алън Гинсбърг и Даниел Радклиф

Явно е време за нов образ на един от поетите на поколението „битници” – Алън Гинсбърг. Той присъства осезаемо като персонаж на екрана от 70-те години насам, в кожата му са влизали Джон Тортуро, Ханк Азария, Дейвид Крос, Джеймс Франко и ето, че според Twitch в момента се спряга името на Даниел Радклиф.

Проектът „Kill Your Darlings” е доста независим и се подготвя отдавна – негов режисьор е дебютантът Джон Крокидъс и беше обявен през 2009 с актьорски екип в състав Джеси Айзенбърг, Бен Уишоу и Крис Евънс, които междувременно набраха опит и звездна слава. Не че Радклиф не стори същото, но с оттеглянето на Джеси и появата на младия британец очевидно кастингът ще започне отново.

Сценарият е дело на режисьора и бившия му съквартирант от Йейл Остин Бън и ще разказва за особената приятелска атмосфера в Ню Йоркския битнически кръг. Все още не е ясно кой ще се кандидатира за ролите на Джак Керуак и Люсиен Кар, който всъщност запознава двамата творци и представя Гинсбърг на Уилям Бъроуз.

Явно битническото време се връща във фокуса на вниманието за освежаване на историческата памет на по-младите поколения. Вече споменахме за Валтер Салес и неговия проект „По пътя”; ще очакваме с любопитство актьорските решения за „Kill Your Darlings” и особено ще ни е интересно как ще се справи Радклиф с нелеката задача. Все пак се надяваме опитът от театралната сцена да му бъде от полза, а и колкото по-бързо се отърве от образа на най-прочутия магьосник-тийнейджър – толкова по-добре за него! Момчето има потенциал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Джеф Голдблум, като че ли най-прилича на Гинсбърг, обаче. В един проект, който проследява последните 10г. от живота на Алън, например би се вписал перфектно според мен.

  2. Да, има нещо. 🙂 Освен това Голдблум е гигант и с удоволствие ще го гледам в подобна роля. Няма как обаче да го играе като млад. Може би, ако го подмладят с ефекти…

  3. Да, да затова казвам „проект, който проследява последните 10г. от живота на Алън“. А, иначе и да го подмладят като Брад Пит в „Странният случай с Бенджамин Бътън“, също е интересно предложение! 🙂

  4. Да, стига да е като в „Бътън“, а не като в „Х-мен“ където беше малко кофти подмладяването. Според мен, де. 🙂