Обичаме многото лица на Матю Маконъхи и не ни е много приятно, че напоследък можем да преброим на пръстите на едната си ръка проектите, които се асоциират с неговото име, и не са анимации, видеоигри и/или късометражни/тв филми. След Джентълмените не сме го виждали на голям екран в пълния му блясък, но преди известно време Deadline съобщиха, че Пол Грийнграс готви нов филм, озаглавен The Lost Bus, в който главната роля ще бъде поверена на Маконъхи и освен това ще му партнира Джейми Лий Къртис.

В основата на проекта е книгата на Лизи Джонсън Paradise: One Town’s Struggle To Survive An American Wildfire, като Къртис е инициаторът за нейното екранизиране, а със сценария се е нагърбил Брад Ингълсби. В центъра на историята са героичните действия на един шофьор и една учителка, които спасяват училищен автобус, пълен с деца, по време на смъртоносния пожар, унищожил голяма част от градчето Парадайз в Калифорния през 2018 година. На Маконъхи е предложена ролята на шофьора Кевин Маккей, а Къртис ще видим като учителката Мери Лудвиг.

Сценаристът Ингълсби споделя продуцентските задължения с Грег Гудман; авторката на книгата и Ейми Лорд участват като изпълнителни продуценти, а компаниите, разработили проекта, са Comet Pictures на Джейми Лий Къртис и Blumhouse на Джейсън Блум. Къртис и Блум работят по идеята от 2022 година, но стачката на гилдиите миналата година спря развитието му. Пол Грийнграс е получил предложение да режисира The Lost Bus и се очаква с разпространението му да се ангажират Apple Original Films.

Ако всички потенциални уговорки с изброените чудесни творчески личности се финализират скоро, много е вероятно и снимките да стартират през пролетта на 2024 и филмът да се окаже готов за разпространение през 2025. Ще очакваме с интерес ъпдейтите по този проект!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *