С повечко мрачни кадри, с акцент върху къщата в средата на никъдето, която напомня на нещо между дома на Гру-проклетника и Джак Скелингтън (от свърх-обичния ни филм „Кошмари преди Коледа”) – на вашето внимание един по-различен трейлър (вижте стария тук) за една обещаваща триизмерна компютърно-многоцветна екранизация по книгата на Д-р Зюс „The Lorax”.

Черната земя със сивото небе са си истински – това може да се очаква като реалност за Земята в близките десетки-стотици години. Именно екологичната тема за неразумните хора е най-важната в алегоричния разказ за момчето, което иска да научи повече за дърветата и защо тях вече ги няма. Не искаме да се повтаряме с преразкази на информацията, само ще кажем – изглежда много обещаващо! Особено за малките, но също и за големите зрители, които най-малкото би трябвало да се радват, че им се поднася на готово образователно-възпитателна свърх-актуална тема с такова качество!

Ето и официален синопсис на анимационното еко-предизвикателство:

Адаптацията по класическата приказка на д-р Зюс разказва за горското създание Лоракс, което е изпълнено с непоклатима надежда – и се уповава на тази сила. Едно малко момче се опитва да открие начин да спечели сърцето на момичето на своите мечти. За да се справи със задачата, Тед (с гласа на Зак Ефрон) трябва да изслуша историята на начумерения, но чаровен Лоракс (Дани деВито), който се стреми да защити своя свят. Виновникът за катастрофалната липса на дървета е лошият герой Отраз-лов (Ед Хелмс). Какво ще се случи със света и с добрите създатели на кислород, които Лоракс закриля? Това ще разберем от сценария на Кен Даурио („Хортън”, „Аз, проклетникът” 1 и 2), под режисурата на Крис Ренауд и Кайл Балда.

Световната премиера на филма е на 2 март 2012, у нас „Лоракс” ще се появи 28 дни по-късно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *