Както обикновено, с приближаването на премиерата, рекламната кампания включва на скорост и в резултат, само няколко дни след като видяхме първия постер от предстоящата военна драма на Стивън Спилбърг „War Horse”, имаме възможност да видим нов (британски) трейлър, който е цели две минути и половина.

Първият трейлър определено ни допадна, но този ни радва с една идея повече и въпреки че е безобразно сантиментален, особено на музикално ниво – няма нужда да си правим устата да казваме, че Джон Уилямс е абсолютен гений, но, леле… – смятаме, че си върши работата чудесно и ако въобще не успее да ви трогне, прегледайте се.

И отново искаме да напомним, че и „Спасяването на редник Райън” изглеждаше малко прекалено патриотично и сантиментално по време на рекламната кампания, но ако все още си мислите, че е такъв, пуснете си… началото като за начало.

(Чрез Empire)

Честно казано, можехме да минем и без залеза накрая (ясно ни е, че е кадърът от плаката, но все пак), но поне изглежда добре. Всъщност няма как да не признаем, че има няколко абсолютно уникални кадри – експлозиите, скокът на коня, атаките, оградите на окопите, въобще цялата война изглежда… Ами изглежда като поредния визуален шедьовър на Януш Камински и Спилбърг.

Това на нас ни е повече от достатъчно – първо сме от най-верните фенове на Спилбърг и от това, което виждаме, смятаме, че няма как да ни разочарова и второ, като допълнителен фактор, от няколко седмици ходим на езда и историята за „необикновената връзка между младо момче и неговия кон, които са разделени от ужаса на Първата световна война” вече не ни се струва чак толкова отдалечена.

И понеже сме на темата, един любопитен факт. След края на бойните действия повечето коне, които по време на войната са били оценявани изключително високо, са били мъртви (голяма част от глад и болести), а оцелелите са били избивани, ако са много стари, или продавани на кланици. Тоест, ако чичко Спилбърг е гонил реализъм подобен на този в „Спасяването на редник Райън” ще има доста тъжни моментни за любителите на конете. Тогава репликата на Том Хидълстън, който обещава – ако може! – да върне коня на собственика му изглежда леко лицемерна.

Режисьор на „War Horse” е Стивън Спилбърг, а в ролите са Джереми Ървайн, Бенедикт Къмбърбач, Патрик Кенеди, Том Хидълстън, Емили Уотсън, Тоби Кебъл, Дейвид Тюлис и др.

Премиерата е 28 декември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Като излезе филма и той се окаже супер, ще го накараме Узумаки да изгълта еквивалента на помията, която е излял по негов адрес. 🙂

  2. Аре бе, супер си е трейлърът.

    Филми на Спилбърг трябва да има, независимо от тематиката, за да се светнат другите как се правят некои работи. Ако ще тези филми да са за Холокоста, за робството, за коне или за телефонния указател.

  3. Принципно си права, а и Спилбърг е някак турбо велик. Просто тоя шит горе е ебати шита (чисто концептуално; не отричам, че визуално е отличен, поне на ниво трейлър), а и е fun да влизам в ролята на трол, когато с/у себе си имам абсолютен Спилбърг-гийк като Дринов. 🙂

  4. Занам аз, че нарочно ме дразниш! 🙂

    А Анита е права, Спилбърг и телефонния указател ще го направи гледаем. 🙂
    Има хора които не го харесват, но истината е, че този човек е ненадминат гений на това изкуство.