Цели три месеца изминаха откакто в края на юни видяхме първия трейлър от предстоящата военна драма на Стивън Спилбърг „War Horseи вече беше крайно време да видим нещо ново от него. Все пак премиерата наближава и въпреки че Спилбърг сам по себе си е достатъчна реклама за всеки филм, малко плакати, снимки, клипове и трейлъри няма да навредят на никого, особено пък ако искат да засилят филма за „Oscar consideration”.

(чрез „EW”)

War Horse - плакат

Какво да кажем за плаката? Същият като трейлъра – сантиментално поетичен, точно в стил на чичко Спилбърг (определян от някои като „чийзи”). Общо взето, предвид историята не сме очаквали кой знае какво от него, затова ни се вижда приличен – приятен е за гледане.

Създаден по романа на Майкъл Морпурго от 1982 г. „War Horse” (и отчасти по успешната бродуейска пиеса вдъхновена от романа), филмът разказва за необикновената връзка между малко момче на име Албърт и неговия кон Джоуи, която е поставена на сериозно изпитание, след като родителите на момчето продават коня на британската кавалерия, за да се бие на фронта по време на Първата световна война. Макар и да е прекалено млад, Албърт се записва в армията, за да намери своя приятел.

Режисьор на War Horse е Стивън Спилбърг, а в ролите са Джереми Ървайн, Бенедикт Къмбърбач, Патрик Кенеди, Том Хидълстън, Емили Уотсън, Тоби Кебъл, Дейвид Тюлис и др.

Премиерата е 28 декември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *