„War Horse”

Дългоочакваният първи трейлър на „War Horse” („Боен кон”), с който след шестгодишно прекъсване Стивън Спилбърг се завръща към сериозното кино е вече факт и честно казано, на нас ни допада.

Признаваме, че историята за “необикновената връзка между младо момче и неговия кон, които остават разделени от ужаса на Първата световна война” може да не звучи супер вълнуваща в първия момент, но когато става въпрос за Стивън Спилбърг, всички съмнения отиват на заден план.

Наистина нямахме представа колко много ни е липсвал епично поетичният стил на чичко Спилбърг, подкрепен от неподражаемата музика на Джон Уилямс. Чудно! Картинката изглежда прекрасно – има няколко страхотни кадъра – и по-важното, имаме обещание за няколко качествени масови сцени.

Държим да отбележим, че ако на някой видяното му се струва прекалено… захаросано, нека си припомни, че първите (а и всички останали) трейлъри на „Спасяването на редник Райън” бяха подобни и въобще не загатваха за на моменти откровената бруталност на самия филм.

Създаден по романа на Майкъл Морпурго от 1982 г. „War Horse” (и отчасти по успешната бродуейска пиеса вдъхновена от романа), филмът разказва за необикновената връзка между малко момче на име Албърт и неговия кон Джоуи, която е поставена на сериозно изпитание, след като родителите на момчето продават коня на британската кавалерия, за да се бие на фронта по време на Първата световна война. Макар и да е прекалено млад, Албърт се записва в армията, за да намери своя приятел.

Знаем, че няма нужда от припомняне, но все пак да кажем, че режисьор на филма е Стивън Спилбърг. В ролите ще видим Джереми Ървайн, Бенедикт Къмбърбач, Патрик Кенеди, Том Хидълстън, Емили Уотсън, Тоби Кебъл, Дейвид Тюлис и др.

Премиерата е на 28 декември 2011.

Преди да видим „War Horse” обаче, ни предстои да се насладим и на втория подарък от Спилбърг за годината, „Тинтин”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. Радо е абсолютно прав – визуално е на ебати нивото… Но иначе е сълзливо, бозаво и отегчително до безкрай.

  2. @радо

    Истината говориш! 🙂

    @UZUMAKI

    Абе, Узумаки, що ме дразниш сега не мога да разбера??? Ти си отегчителен! Дуднеш за това още от както са го обявили тоя филм. Нищо не си видял от него, не ме карай като излезе и видиш, че е супер, да те пердаша публично! 😀

  3. Така е, дудна за т'ва недоклатено диабетично чучело още откакто го обявиха, 'щото още тогава звучеше скапано и още по-скапано изглежда сега. Това ще е новият "Терминал" на Спилбърг (демек – влудяващо банален, скучен и тъп филм на иначе велик режисьор), но ако се окаже, че греша, публично може да ме напердашиш. Ако съм прав обаче, ебати боя те чака.

  4. Спилбърг и телефонния указател да отснеме, пак ще изглежда ебаси красивото. Но това не значи, че трейлърът не е сълзлив!

  5. Луд ли си? Гледа ли го въобще трейлъра? Как ще е банален? Не можеш да ме убедиш, че Спилбърк може да банализира войната!!! Ще има яки масовки и пуцане, гарантирам! Освен това, пиесата и книгата са супер успешни, не виждам защо филма ще се различава от тях!

    И "Терминалът", може да не е супер, но в никакъв случай не е лош филм. Всеки от нас има нужда да разпусне. Това е като алкохола. Две бирички могат да са много приятни, нищо, че не са най-зверското ти оливане с твърд "марков" алкохол.

  6. Не знам, аз "Терминалът" едвам го изтраях. Изключително тъп филм.

    PS Трейлърът е банален като драма, не като кадри.

  7. Най-накрая нещо ново по моята "тясна" специалност – Голямата война, която всички в началото на 20 век наричали така, защото никой не е предполагал, че ще има втора… в очакване съм! 😀

  8. Не, бе! Ужасен човеко! 😀

    И да, предпочитам Мат Деймън да е изкупителната жертва, отколкото някакъв конь, ама… ако масовката в боя е яка, ще му простя на Спилбърг за животинските наклонности 😉

    Най-якият филм с коне е… "Смело сърце", щото при битката за Стърлинг… си еба майката (rofl)

    А най-скапаният… кхъ, Робърт Редфорд, дето им уиспърваше 😀

  9. @legrandelf

    Евала ти, Елфче! Мани го тоя Бла, щом няма зомбита всичко е банално! 🙂 Затова не харесва "Жега"! А-ха-ха-ха-ха-ха-аааа!

    @UZUMAKI

    Цунки! 😀

    @Къди

    Ще ти поръчаме материал! 🙂

  10. "Терминалът" е супер, между другото 🙂 Хем това беше в епохата, когато не можех да понасям "родопския зет"…

  11. Елф, да знаеш, като видях първия кадър, постнат от Дринов… баш за уиспъръра си помислих!

  12. На този свят вече всичко започна да става банално! Спасение няма!

    Дали филмът ще бъде отегчителен и сълзлив, обаче, ще разберем едва, когато излезе по кината. Ще го очаквам с нетърпение, та дори и само заради визията и сцените, които видях в трейлъра.

  13. БТВ, нали се сещате, че това все пак е тийзър? Предстои ни да видим истинси трейлър, където "слъзливата" история ще бъде показана по-добре.

    Историята за момче и извънземно не е банална. Не е банална и за момче и роботи (относително казано). Защо за момче и кон да е?

  14. Спилбърг май пак ще ме кара да ридая като новородено… 😀