Джон Маклейн пътува към Русия

Изглежда, че заради конфликт в графиците Ноам Мъро е напуснал позицията си на режисьор на „Умирай трудно 5”, за да се отдаде изцяло на продължението на „300” „300: Battle of Artemisia”, за което ви съобщихме преди няколко дни. Или така поне твърдят от Twitch, които разпространиха новината.

Все още няма информация кой точно ще заеме мястото му, но според Twitch има голям шанс това да е Джон Мур („В тила на врага”, „Поличбата”, „Полетът на феникса”, „Макс Пейн”). Мур е по-напред с материала от Мъро, поне що се касае до екшъни, но той е абсолютен занаятчия, лишен от всякаква оригиналност и не виждаме как би могъл да направи нещо по-интересно от това, което направи Лен Уайзман с четвърта част. Ако не друго, Мъро можеше да предложи свежа (независима) перспектива и интересна визия.

Чудим се обаче, ако Брус Уилис и „Fox” наистина имат сериозни намерения спрямо този франчайз (слуховете са, че Уилис иска поне още два филма), защо все още не са се обърнали към Джон Мактиърнън – това е единственото име, което е способно да ни развълнува и да ни накара с кеф да очакваме филма. Проблемите на човека със закона приключиха и спокойно може да се включи в играта, след като завърши работата си по „Shrapnel” и не можем да разберем, какво още се мотаят.

Това обаче, не е всичко свързано с проекта. Според източниците на „Twitch” – които между другото, напоследък се оказват доста точни – действието на „Умирай трудно 5” ще се развива в Русия, където Маклейн и синът му се забъркват с местните… сили – лоши, добри, не става ясно, което като че ли се връзва с традицията всяка следваща серия от поредицата да бъде с по-голям мащаб от предишната.

Последно, макар че смятаме, че няма никаква нужда от „Умирай трудно 5”, не искаме съвсем да го отписваме и се надяваме, че може да излезе добър филм. С „Бързи и яростни” се получи, няма причина и тук да не стане. Не искаме някакъв шедьовър, а просто нещо свястно и достойно. И никакви PG-13 лайна!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *