Ноам Мъро - Xerxes

Последния път, когато писахме за продължението на „300” (продължение, за което се заговори от мига, в който филмът на Зак Снайдър излезе по кината и се превърна в абсолютен хит), беше за да ви съобщим гигантския слух разпространен от Vulture, че от „Warner Bros.” са предложили на Гай Ричи да се заеме с режисурата.

Оттогава насетне станаха известни две неща. Първо, филмът бе преименуван от „Xerxes” на 300: Battle of Artemisiaи второ, за режисурата бяха потвърдени две имена. Това на Ноам Мъро („Smart People” и няколко страхотни рекламни клипа за популярната видео игра „Halo”) и Жауме Колет-Сера („Без име”, „Сираче”, „Къщата на восъка”).

Сега, благодарение на THR научаваме, че в крайна сметка от „Warner Bros.” са се спрели на Ноам Мъро и се очаква до края на другата седмица официално да му предложат поста. Ако вашият фаворит е бил Колет-Сера недейте да тъжите, защото онзи ден той бе обявен за режисьор на игралната версия на „Акира” – вярно, обречен проект, но знаете как стават нещата в Холивуд.

Честно казано, нямаме много големи наблюдения върху Мъро – човекът има няколко много силни реклами, но пък е снимал само един игрален филм (средната тъпотия „Smart People”) – и ни е трудно да преценим дали е подходящ избор за режисьор, но едва ли от „Warner” ще предложат такъв високопрофилен проект на някой пълен некадърник.

Допълнително доказателство за предполагаемите качества на Мъро е, че той беше свързан (а доколкото знаем и все още си е) и с режисурата на „Умирай трудно 5”. Сега, вярно е, че и Харлин и Уайзмън са бил режисьори на филми от поредицата, а те не са най-забележителните творци работещи в момента, но все пак… Абе, разбирате какво имаме предвид.

Сценарият на300: Battle of Artemisiaе дело на Зак Снайдър и Кърт Джонстат и е изграден върху все още непубликувания комикс на Франк Милър, засега все още озаглавен „Xerxes”. Действието ще се развива 10 години преди „300” и ще разказва историята на Темистокъл (който става военачалник на Гърция и изгражда техния флот) и Ксеркс, който се стреми към божественост.

Повече за историята може да научите от самия Франк Милър, в една от предишните ни новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *