Sin City

Този “Sin City 2” го чакаме горе-долу откакто излезе първия – тогава започнаха слуховете, новините, предположенията, официално обявените подробности и разбира се, забавянията. След като изглеждаше, че продължението (или продълженията, защото имаше и такива слухове) няма да го бъде, миналата година Робърт Родригес обяви, че работата не е приключила и заедно с Франк Милър, двамата усърдно работят по сценария. И след това ни вест, ни кост.

На тазгодишния Comic-Con Родригес отново успокои феновете – както вече сме казвали, ние определено сме от тях – с обещанието, че снимките започват в момента, в който има готов сценарий:

“Франк Милър написа сценарий на име „A Dame to Kill For”, защото следваме структурата на първия филм с три истории и рамка. Една от историите е „A Dame to Kill For”, една от другите е нов разказ на Франк, който се казва „The Long, Bad Night”, така че имате представа какво ви очаква. Сценарият е страхотен и още работим по него, но може да снимаме още тази година. Ако ще се случи, ще е тази година… Ще снимаме в момента, в който имаме готов сценарий. Ако беше готов, вече щяхме да сме минали на кастинг. Но се бавим, защото работим по още една редакция на сценария. Хората чакаха толкова дълго, трябва да сме сигурни, че е наистина страхотен и възможно най-добрата версия.”

Сега THR обявяват, че Уилям Монахан е човекът, който ще завърши сценария. Отлична новина, без съмнение – освен, че е носител на напълно заслужен „Оскар” за „От другата страна”, той е работил и по „Body of Lies” и „Kingdom of Heaven” (режисьорският му дебют „London Boulevard” не беше шедьовър, но не беше и голямо разочарование). И най-важното, комбинацията „Sin City”, Франк Милър, Робърт Родригес и Уилям Монахан ни звучи доста добре.

Проблемът е, че в момента Монахан е доста зает с „Horizon” на Джоузеф Козински с участието на Том Круз и римейка на „The Gambler” на Мартин Скорсезе. Но все ще се намери време за една бърза редакция на „Sin City 2”, нали?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *