Джордж Харисън

Колкото повече време минава, толкова по-малко изглеждат неизказаните, неоткритите, несподелените неща, които знаем за всеки от Великолепната четворка. Но… отново грешим! Един от най-музикално-обсебените режисьори работи по документален проект на HBO, за който се знае още от 2007 година.

„Музиката на Джордж Харисън е много важна за мен!”, споделя Мартин Скорсезе. „Филмът е изследване на неговия път, на сътвореното от него.” “George Harrison: Living in the Material World” разказва за началото през 60-те години в Ливърпул, за Бийтълманията, за пътешествията в Индия и влиянието на Изтока върху творчеството на Джордж, за специалното място на китариста на The Beatles в най-великата група на всички времена и в световната културна история.

Нали се сещате, че помним (почти) всички детайли от миналото, гледали сме де що има клипове на групата и шантавите им филми – където са млади и зелени, истински и неподправени, анимирани и костюмирани, „Антологията” на The Beatles и (може би) всички документални кадри, на които сме попадали или които сме могли да издирим – при все това очакването на тази нова творба на Скорсезе ни изпълва с гъделичкащ трепет. Защото сме виждали какво може майсторът! Помним “No Direction Home: Bob Dylan” за ранните години на прочутия бард, преповтаряме при всяка възможност “Shine a Light” – пълният с енергия портрет на „динозаврите” The Rolling Stones. За новото предизвикателство в документалния жанр, което ще го „изкефи на макс”, майстор Мартин разчита на допълнителни материали – обещани са невиждани досега кадри, както и интервюта с Оливия и Дани Харисън, Пол и Ринго, Йоко Оно, Ерик Клептън, Том Пети, някои от членовете на „Монти Пайтън”, Джордж Мартин и още много други.

“George Harrison: Living in the Material World” ще бъде показан за първи път на Ню Йоркския филмов фестивал; премиерата на 210-минутната продукция е предвидена по HBO за 5 и 6 октомври. Сигурни сме, че Скорсезе го е сътворил с много обич и че ще чуем песни, които знаем наизуст – това е едно от най-хубавите очаквания! “I Need You”, “Love You To”, “Within You Without You”, “It’s All Too Much”, “Something”, “Here Comes The Sun”… Джордж е страхотен, незабравим… И отново да преповторим най-важната истина: нали няма някой, който да не е наясно с факта, че The Beatles са уникални – и вечни?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Дълбоко се съмнявам, че Скорсезе е истинският режисьор на този проект, най-много реално да е нещо като продуцент… Подобно беше положението и с „No direction home“, който по същия начин щеше да заснеме и най-жалкото режисьорче от бтв, примерно… Да не говорим за „Shine a light“ – един най-обикновен филм-концерт и пропусната възможност за нещо по-интересно… Искам да кажа, че предполагам, че името му като режисьор е просто реклама на тези филми, няма нищо „Скорсезе“-ско в тях 🙂

  2. „Иване, защо го направи…“
    Ти какво очакваш от документален филм, пък бил той и на Скорсезе? Мик Джагър да извади патлак от микрофона и да почне да стреля по Кристина Агилера, която по-рано същата вечер му е казала, че има голяма уста (примерно)?

  3. @Мартин С. Петрусенко

    Не, разбира се, макар, че би било яко! :))

    Но по принцип, когато се са се заели сериозно с работата, големите режисьори си проличават дори и да трябва да си снимат семейната разходка в парка, а филми като тези дават на кило по „History“, например.