Dream House

The Dream House” е най-новият режисьорски проект на Джим Шеридан – познат ни със страхотните си филми „В името на отца”, „My Left Foot”, „Боксьорът” и „В Америка” („Get Rich or Die Tryin’” ще се направим, че не съществува) – в който участват Даниъл Крейг, Рейчъл Вайс и Наоми Уотс, затова едва ли е учудващо, че се интересуваме от него.

Уил (Даниъл Крейг) и Либи (Рейчъл Вайс) са семейна двойка, която се премества да живее в малко старомодно градче в Нова Англия. Постепенно свиквайки с новия си живот, те откриват, че домът им е бил сцена на жестоко убийство на жена и нейните деца. Целият град смята, че съпругът на убитата жена е виновникът за трагедията, но Уил се нагърбва със свое собствено разследване, като единствената му следа идва от Ан (Наоми Уотс) – съседка, която е била близка на злочестото семейство. Сглобявайки зловещия пъзел, Уил открива, че историята на последния човек, напуснал къщата на мечтите му, ще бъде точно толкова ужасяваща за този, който я наследи.

Вярно е, че не звучи като най-вълнуващото нещо на света, но имаме абсолютна вяра в творческия талант на хората, стоящи зад този проект. Дори и слуховете за свръхестествени елементи не могат да ни откажат от оптимизма ни. Какво пък, може да се окаже нещо като в „Прозрачно минало” – изглежда като свръхестествено, но всъщност няма нищо такова.

Премиерата е на 30 септември.

Change-Up

„The Change-Up” е на другия край на жанровия спектър, но при все лековатия си и поизтъркан сюжет, тип „в чуждо тяло”, също има какво да предложи, отново главно в творческия си екип. Той включва сценаристите на „Последният ергенски запой” – Джон Лукас и Скот Мур, режисьора на „Ловци на шаферки”, Дейвид Добкин, както и Джейсън Бейтман, Раян Рейнолдс, Алан Аркин, Лесли Ман и Оливия Уайлд, която нека не се лъжем, е една от основните причини да се интересуваме от този филм.

Филмът разказва за много отговорен семеен човек (Бейтман), който разменя тялото си със своя мързелив и незрял приятел, надяващ се да стане актьор (Рейнолдс). И съдейки по снимката, на героя на Рейнолдс, тоест на Бейтман, никак не му харесва случващото се. Или това, или е забравил да изгаси фурната.

За съжаление, не знаем как точно става така, че двамата разменят позициите си, нито какво заклинание трябва да разрушат, за да се върне всичко по старому. Знаем само, че филмът ще е „R-rated”,  и че премиерата му е  насрочена за 5 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *