Джулиан Мур

Когато стане дума за Тод Хейнс, повечето коментари и оплаквания са колко малко филми прави и колко време му отнема всеки от тях. Но дори и ние, които определено бихме искали да гледаме повечко и по-често, трябва да признаем, че крайният резултат винаги си заслужава чакането. А когато става дума за поредния съвместен проект на режисьора и музата му Джулиан Мур, е, ние сме безкрайно доволни.

След като тази година режисира мини-сериала „Mildred Pierce” (номиниран за 22 награди „Emmy”), сега Хейнс подготвя още един проект за НВО – екранизация на романа „Dope” на Сара Гран. Официалният синопсис на книгата можете да видите най-долу.

Deadline допълват, че продуцентите на „Mildred Pierce” Джон Уелс и Кристин Вашон (тя работи с Хейнс от години) вече подготвят проекта, а Гран е готова с адаптацията на романа си. Все още не е сигурно, че Джулиан Мур ще поеме главната роля, но предвид близките й отношения с Хейнс, слуховете може да се окажат достоверни. Ако се получи, това ще е четвъртият им съвместен проект след „Safe”, „Far From Heaven” и „I’m Not There”.

Ето го и официалния синопсис на романа „Dope”:

През 1950 година бившата наркоманка и проститутка Джозефин Фланиган (Джо или Джоуи за приятелите й) вече е чистa от две години. Е, все още краде бижута, но за нея това е направо идеално поведение. Когато заможнa двойкa я наема да намери дъщеря им, която също е наркоманка, Фланиган открива възможност за нова кариера и съвсем различен удар. Издирването на момичето я отвежда до евтини мотели, нощни заведения, бардаци и собственото й минало.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не е правен с „Google translator“. А-то и Ч-то на морската ни клавиатура не хващат и съм ги проспал. 10х