Скорсезе е буквално неуморен! За 44 активни киногодини от дебютния си филм през 1967-ма, той е създал 37 пълнометражни и документални творби, работил е по няколко телевизионни поредици (особено успешната „Престъпна империя” спечели Еми-та, Глобуси и куп други награди!), и в момента подготовя не един, не два, а няколко проекта.

Според Variety, въпреки че не е получил официално предложение от продуцентите, Скорсезе се интересува от адаптацията на норвежкия роман „The Snowman”, в който има много тайнственост и розов шал на изчезнала жена, заметнат върху един зловещ снежен човек от предполагаем сериен убиец.

Романът е седма част от поредицата на Ю Несбьо, посветена на детектив Хари Хол. Тази екранизация може да се окаже добро начало за британската компания Working Title Films (техни са „Наистина любов”, „Изкупление”, и така очаквания „Tinker, Tailor, Soldier, Spy”), ако решат да привличат зрители с останалите 8 детективски истории. Вероятно с работата по адаптирането на романа да се ангажира Матю Майкъл Карнахан („Кралството”, „Офицери и пешки”, „Правилата на играта”, „World War Z”).

Може покрай премиерата на „Изобретението на Хюго” самият Скорсезе да отпусне малко повече информация и да научим най-накрая кой всъщност е неговият „следващ проект” – според imdb са „Silence” (17 век, йезуити, пътуване до Япония, с Даниел „Бог” Дей-Луис, Бенисио дел Торо, Гаел Гарсия Бернал) и „Sinatra” (биографична драма, посветена на Франк Синатра). Информирани източници добавят още „The Irishman” (съвместен проект на Скорсезе, Пачино и Де Ниро), римейк на „The Gambler” от 1974-та (с любимия на Скорсезе Леонардо ДиКаприо) – дали нямаше и още?

Ето и кратък синопсис на романа на Несбьо „The Snowman”:

Осло през ноември. Първият сняг на настъпващата зима вече е натрупал. Момче на име Йонас се събужда през нощта и открива, че майка му я няма. Поглежда през прозореца и студената луна осветява снежен човек, появил се изневиделица в двора. Около врата му е заметнат розовия шал на майка му.

Детектив Хол подозира връзка между полученото от него заплашително писмо и изчезването на майката на Йонас – както и на десетина други жени, които са в неизвестност в деня на първия сняг. Разследването напредва, а Хол подозира, че се превръща в пионка за убиеца, който е започнал ужасяваща игра и непрестанно променя правилата й.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *