Бавно, полека, но и методично AppleTV+ си завоюваха позиции сред доволното и все по-затлъстяващо население на горката ни планета, затворено по къщите в опит да спре пандемичната фаталност и да убие някой и друг час пред малките си, лични екранчета. Ако преди 35 години някой беше казал на Пол Теру, че неговият роман-бестселър „Брегът на комарите“ („The Mosquito Coast“) ще бъде адаптиран във вариант сериал, и собственият му племенник Джъстин Теру ще се нагърби с главната роля в него – авторът надали би повярвал.

Но в ХХI век стават всякакви „чудеса“ и екипът на Нийл Крос и Рупърт Уайът вече са готови със съвсем новата трактовка на историята за мъж-авантюрист, който поема със семейството си към неизвестното, в търсене на по-непосредствена връзка с природата. Мда – извиняваме се за „подвеждането“ – това е историята, която познаваме от филма на Питър Уиър, появил се през 1986 година с Харисън Форд в главната роля. Трейлърите на новия сериал „Брегът на комарите“ оставят малко по-различни впечатления.

Голямата разлика, която откриваме в момента, е причината за „бягството“ от познатата реалност – идеалистичният порив към джунглите на Южна Америка и желанието да се направи система за производство на лед там е заменен с тайнствена причина, която подтиква бащата, радикален идеалист и изобретател, и майката (двамата „имат връзка“ от години) да поемат, заедно с нищо не подозиращите си син и дъщеря по прашните пътища към Мексико, подгонени от… правителствени хора. Прави впечатление, че и оръжията са доста по-сериозни…

Брегът на комарите“ („The Mosquito Coast“) е дело на писателя и създател на сериала Нийл Крос по романа на Пол Теру, който днес, 10 април, празнува 80-годишния си юбилей, а книгата е издадена преди 40 от тях. Режисьор на първите два (от общо седем) епизода е Рупърт Уайът („The Escapist“, „Възходът на планетата на маймуните“), а ролите са разпределени между Джъстин Теру, Мелиса Джордж, Логан Полиш, Гейбриъл Бейтман и др.

Премиерата се очаква по Apple TV+ на 30 април 2021.

the-mosquito-coas-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *