Red Tails

Проектът „Red Tails”, разказващ за „The Tuskegee Airmen” – първия американски въздушен ескадрон, воювал по време на Втората световна война, който е съставен изцяло от чернокожи пилоти – съществува от около 1990-та, но лично ние го следим по-сериозно откакто видяхме първите снимки преди малко повече от година.

И следим в случая не означава, че сме пускали някакви плакати, клипове или други снимки от него, тъй като филмът е продуциран от Lucasfilm, а както знаем чичко Джордж, не е известен с разкриване на каквото и да е преди да му е дошло времето. Е, явно времето е дошло, защото вчера от Yahoo разпространиха първия трейлър.

Как изглежда? Вижте сами!

Не сме сигурни дали механиката и физиката на въздушните боеве са 100% реалистични – спомняме си 1000 кораба от трейлъра на „Троя”, които във филма бяха редуцирани, защото се оказало, че би било невъзможно да плават толкова близо един зад друг, защото щели да си отнемат вятъра и т.н. неща, от които не отбираме – но честно казано не ни дреме особено, тъй като това, което виждаме ни излежа чудно, а когато става дума за кино, това е по-важното.

Малко е стандартен и като че ли патосът, драмата и кофти диалогът идват дървенички, но не чак толкова, че да ни дразнят.

Режисьор на филма е Антъни Хемингуей („CSI:NY”, “Спешно отделение”), а в ролите ще видим Терънс Хауърд, Брайън Кренстън, Куба Гудинг-син, Ne-Yo, Method Man, Андре Ройо и др.

Премиерата на „Red Tails” е 20 януари 2012, само месец преди тази на Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха 3D”.

Ето и един поздрав за тези, които не харесват Лукас.

Джордж Лукас

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. uf….. overamericaned shit…. може и да става за гледане, но темата и останалото ми идват вповече.

  2. Терънс Хауърд добре (въпреки че мен лично като актьор ме дразни), Куба Гудинг-младши добре (въпреки че през последните няколко години се снима в изключително слаби, за да не кажа глупави филми, все пак е доказал че може и да прави добри роли като в „Джери Магуайър“ и „Мъже на честта“), но другите май са прихванали от актьорските заложби на Ни-Йо и Метод Мен. Само, че е нямало кой да им каже, че не снимат някакъв клип за песен на някой рапър или R&B изпълнител, в който постоянно трябва да позират.
    Драмата и кофти диалогът не идват дървенички, а направо каменни. Това го пиша само заради трейлъра. Първо трябва да се гледа филма, но се съмнявам нещата да са по- добри.
    А иначе за редуцирането на 1000 кораба тук човешка намеса няма. Просто боговете са решили да си поигроят с гръцките кораби както децата, докато се къпят играят на кораби и лодки, и са им пратили една буря. Затова в трейлъра са 1000, а във филма по- малко. 🙂 🙂 🙂

  3. Абе, важното е да има екшъния! Останалото ще го преживеем. 🙂 🙂

    Cinema Newswalker, викаш докато стигне филма от трейлтра до екран, боговете са ги поодрусали здраво. 🙂