Първи снимки от „Red Tails” на Лукас

Ако не бъркаме, „Red Tails” е първият продуцентски филм на Джордж Лукас от 1994 г. насам, който не е от вселената на „Star Wars” или „Индиана Джоунс”. Всъщност той съществува като проект от някъде около 1990, но същинската работа по филма започна през 2007, когато Джон Ридли беше нает да напише сценария. Година по-късно Антъни Хемингуей беше избран за режисьор, а снимките започнаха през март 2009 г.

Филмът разказва за първия американски въздушен ескадрон, воювал по време на Втората световна война, наречен „The Tuskegee Airmen”, който е съставен изцяло от чернокожи пилоти.

Изненадващо е, че предвид интереса към всеки един проект на Лукас, чак сега имаме възможност да видим някакви снимки от снимачната площадка, при това благодарение на компанията за камери и други кино технологии „FGV Schmidle”. Предвид предмета на дейност на компанията, повечето снимки са с технологична насоченост, но все пак има няколко интересни кадъра на самолетите, за които, предвид участието на Лукас, сме изненадани и адски щастливи, че няма да са изцяло компютърно генерирани.
Оригиналните статии с още доста снимки може да видите тук и тук.

Първи снимки от „Red Tails” на Лукас

Първи снимки от „Red Tails” на Лукас

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. На мен винаги ми е било много интересно как тоя Лукас не го чеше крастата да снима някой филм? Извън Стар Ворс Вунта Слаш естествено. Те хората се чудят как да намерят пари само и само да снимат нещо, почнаха с Айфон филми да правят, какво ли не, нашето милиардерче си седи в ранчото и не ебава да се занимава извън вечните му глупости. Никакво разнообразие. Ще го видим това сега, то пак не е съвсем негово, но е най-близкото му нещо извън Лукас Ленд от 30-ина години.

  2. Бях си набелязал да пусна една бърза новина, но не сварих. Може да се напъна тези дни. 🙂

    А Лукас няма какво да го обсъждаме. Той си прави каквото си иска, извоювал си го е това право!

  3. Лукас много отдавна е извън киното бе 🙂

    Оня ден загледах опаковката на едно Лего на дъщеря ми – кълна се, пишеше

    ©Lucasfilm, а не е да кажеш с някакви герои от Стар Уорс или нещо, най-обикновено лего. Тоя си е продал душата на дявола.