Спокойно можехме да добавим тези снимки към днешната ни новина със снимки от снимачните площадки на „World War Z”, „Зов за завръщане” и „The 13 Women of Nanjing”, но счетохме, че колкото и да не са качествени и впечатляващи, те заслужават отделна новина. Все пак става въпрос за „Prometheus”, а както може би знаете, сме повече от фенове.

„Prometheus”

„Prometheus”

Не можем да преценим дали става въпрос за някаква пещера или за кораб подобен на „the derelict ship” (а защо не и невиждана досега част от самия него) от първия “Пришълец”, но можем да кажем, че дизайнът определено е много близък до този на Гигер, което ни радва адски много и е един вид потвърждение, че действието на филма се развива в същата вселена, в която е и първия филм.

И се чудим това над входа от втората снимка, дали е глава на извънземно или парейдолията работи с пълна сила предвид чуждоземния дизайн?

Ако трябва да бъдем честни, това не са баш първите снимки от снимачната площадка. Преди време се появиха две (тези по-долу), но тогава не ги пуснахме, защото честно казано са скучни и единственото, за което си заслужават, са едвам-едвам виждащите се извънземни надписи. Сега обаче ни се струва подходящо да ви ги представим като едно интересно допълнение.

„Prometheus”

„Prometheus”

Ридли Скот се завръща към жанра, който той самият помогна да бъде дефиниран и създава оригинален фантастичен епос, простиращ се сред най-опасните кътчета на вселената. Филмът отвежда екип от учени и изследователи на вълнуващо пътешествие, което ще изпита техните физически и психически възможности, отпращайки ги на далечен свят, където те ще открият отговорa на най-важните въпроси и на мистерията на живота.

Режисьор на филма е Ридли Скот, а в ролите ще видим Нуми Рапас, Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терън, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг и Бен Фостър.

Премиерата е на 8 юни 2012-та и е крайно време да видим първия тийзър трейлър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Колкото и да се радвам за предисторията на любимата си поредица, се надявам да не обяснят изцяло съществуването на пришълците и да не наблъскат "хищници" във тази вселена (тя Нуми ни е достатъчна!). Едно от нещата, които даваше тласък на въображението ми, а и предполагам на повечето фенове, бе именно мистерията около произхода и на the derelict ship и space jockey-a му, и на пришълците в него. Дано не сдъвкват и плюят сценаристите!

    Първите 2 снимки са достатъчно гигърски, но арката на третата много ме притеснява.

  2. @Silentium
    Споко бе, ей го къде е. Сега едно моренце, после дни скички и ей го на! 🙂

    @Виво
    Луд ли си? Това за "хищниците" въобще не го казвай! Няма никакъв шанс!!! За Нуми обаче, ти се получи добре! 🙂

    Според мен ще разберем някои неща за расата на Спейс жокеите, но пак ще останат доста мистерии. В смисъл, няма да се разбере всичко. Особено ако, както се твърди, този филм няма да е пряка предистория на "Пришълецът".

  3. @ Дринов

    Абе в Ридли вярвам, ама Fox могат да се изгаврят и с него и с нас! Силно се надявам повечето елементи от вселената да останат обвити в мистерия!

  4. Всички да се кланят на Ридли Скот и да не чувам негативи по негов адрес или филма. Капиш?

    Човека няма нито един лош филм и Prometheus със сигурност ще бъде впечатляващ. Това е гарантирано!

  5. Така е… фенщината си е фенщина… Филмът ще бъде як и точка! :Д Независимо какво ще се получи като резултат 🙂

    Но все пак, с риск да се повторя, ама… цяла година има, баси :Д

  6. Не е фенщина. Просто Скот е от рядката порода режисьори, които знаят какво иска публиката и им го дава. Човека си е извоювал славата през годините. Няма жанр в който да не е работил и всеки път се е справял ако не отлично, то поне прилично.

    И затова ми е страшно забавно като гледам претенциозни смешници като Кристофър Нолън и Матю Вон, които ми претендират да са най-големите таланти в момента. А истината е че нокътя на малкия пръст на Ридли Скот има повече талант от тия двама хакове взети заедно.

    Кофтито е че следващата година, повечето хора ще се втурнат да гледат досадния прилеп на Нолън, и Prometheus ще остане почти незабелязан.

    Дано греша обаче.

  7. Век, тук не мога да се съглася на 100% с теб. Но виждам фенщината и в твоите думи, фенщина спрямо Ридли Скот, да сме по-точни. Просто моята е към самата поредица, а не съм режисьора. Не съм му гледал абсолютно всичко, но така и не успях да харесам филми като "Kingdom of Heaven", а и "Robin Hood" не ми допадна особено. Но тук е въпрос на вкус, все пак 🙂 Режисурата му е страхотна, просто по други показатели не ми харесаха…

    Освен това аз страшно харесвам и Нолън (Вон няма да коментирам, защото съм му гледал само 2 от 4те филма, и двата не ми харесаха :Д). И ще бъда от тези хора догодина, които ще посетят както извънземните на Скот, така и досадния прилеп на Нолън 🙂

    ПП; А казах ли, че остава цяла година? А? А?

  8. @Век

    Гледай сега колко добре почна и после за какво то беше да ги ръсиш тези неща за Нолан и Вон? Не може ли само върху положителното да се съсредоточиш? 🙂

    @Бира

    Тази снимка сме я пуснали още вчера. Не следиш внимателно.

    Освен това е по-маловажна от всичко друго за Ридли Скот, какво остава за "Prometheus", така че няма как да го "манем"! 🙂 🙂

    @Silentium

    Харесвам и “Kingdom of Heaven” (режисьорската версия) и “Robin Hood” 🙂 🙂

    И пак да кажа, че ей сега ще прелети тази година! 🙂